Україна
26 червня 2020
Україну внесли у список країн, яким можуть дозволити в’їзд до ЄС
Наразі немає певності, що список буде затверджений у даному вигляді.
news-image

Принаймні в одному з проєктів рішень про відкриття зовнішніх кордонів ЄС Україна зазначена серед держав, мешканцям яких можуть відкрити в'їзд до Євросоюзу.

Про це йдеться у робочому документі, проєкт якого отримав телеканал  "Євроньюз", повідомляє "Європейська правда".

Видання не оприлюднює повний текст документа, але публікує повний список країн, які пропонують включити до "білого списку" від початку липня. Документ, щодо якого точиться дискусія між державами-членами ЄС надало виданню джерело у дипломатичних колах.

У цьому списку – 54 країни. Україна зазначена у їхньому числі.

З інших європейських країн поза межами ЄС, в’їзд пропонується відкрити громадянам та мешканцям Андорри, Чорногорії, Сербії, Боснії, Албанії, Грузії. Примітно, що Молдову та Вірменію до списку не внесли.

Наразі немає певності, що список буде затверджений у даному вигляді. "Джерела сумніваються у відкритті кордонів від вже з 1 липня та кажуть, що згода (між членами ЄС) не буде досягнута вчасно", йдеться у публікації.

Також не можна виключити що список – якщо документ є автентичним -  був складений за застарілими даними, до початку нового спалаху епідемії.

Раніше ми писали, що кордони ЄС залишаться закритими для українців і після 1 липня. Україна вийшла за межі, які може встановити Єврокомісія для держав, мешканців яких пускатимуть як туристів до Шенгенської зони.

Нагадаємо, Україна поставила новий антирекорд за кількістю інфікованих коронавірусом. За добу зафіксовано 940 нових випадків.

Як ми писали, на Волині посилюють карантин: знову закривають садочки, ТРЦ і готелі. Що заборонили з 22 червня на території області.

Також ми повідомляли, що Кабмін оприлюднив постанову про продовження адаптивного карантину: що змінилось.

Читайте також:Словенія, яка першою у Європі оголосила про завершення епідемії, повертає «масковий режим»