Світ
26 червня 2020
ВООЗ заявила про новий спалах коронавірусу в Європі
Число нових випадків інфікування зросло в 30 країнах за останні два тижні.
news-image

В Європі спостерігається вперше за кілька місяців різке зростання кількості нових випадків коронавірусу.

Про це 25 червня заявив директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ганс Клюге на брифінгу в Копенгагені, пише ТСН.

У той час як Європейський регіон повідомляє про зниження частки глобальних випадків в порівнянні з початком року, регіон продовжує реєструвати майже 20 тис. нових випадків і понад 700 жертв щодня. Минулого тижня в Європі вперше за кілька місяців спостерігалося зростання числа щотижневих випадків", - зазначив Клюге.

Він пояснив, що число нових випадків інфікування зросло в 30 країнах за останні два тижні. У 11 з них відзначене особливо "гостре зростання" захворюваності. 

Нагадаємо, в Україні рекордно зросла кількість інфікованих коронавірусом: за добу виявили понад 1100 випадків коронавірусу. Від початку пандемії померло 1086 людей. За останню добу зафіксували 1109 нових випадків. Кількість одужалих сягнула вже 18 299

До речі, Apple Watch тепер слідкуватиме за тим, як ви миєте руки. Компанія Apple представила оновлення для операційної системи watchOS 7, на якій працює годинник Apple Watch.

Як стало відомо, Словенія, яка першою у Європі оголосила про завершення епідемії, повертає «масковий режим». Уряд країни прийняв рішення відновити вимогу про використання маски у приміщеннях та громадському транспорті у зв'язку зі зростанням кількості нових хворих на коронавірус.

Читайте також:В Італії за добу найменше померлих від коронавірусу з початку березня