Україна
26 червня 2020
Фільм української режисерки здобув міжнародну нагороду
Документальний фільм української режисерки Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» отримав премію на міжнародному фестивалі «UnderhillFesta» у Чорногорії.
news-image

Документальний фільм української режисерки Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» отримав премію на міжнародному фестивалі «UnderhillFesta» у Чорногорії. Про це повідомляє Посольство України в Чорногорії у Facebook.

«Український документальний фільм «Земля блакитна, ніби апельсин» отримав одну з 4 премій на міжнародному кінофестивалі «Underhill Fest” в Чорногорії як «Спеціальна відзнака міжнародного відбору». Вітаємо режисерку фільма Ірину Цілик та всю команду», – йдеться у публікації.

У стрічці розповідається про сім’ю, яка мешкає в так званій «червоній зоні» Донбасу, де вже шостий рік тривають воєнні дії. Обстріли у Красногорівці, де живуть герої стрічки, не припиняються.

Попри всі труднощі сім’я залишається дружною і життєрадісною – мама й діти навіть знімають самотужки фільми про своє життя під час війни.

Нагадаєо, вийшов офіційний трейлер першого козацького вестерну. В Україні презентували офіційний трейлер серіалу «Козаки. Абсолютно брехлива історія».

Як стало відомо, в Україні розпочались зйомки ігрового короткометражного фільму-дебюту Сніжани Гусаревич «Сіль для моря». Стрічка стала одним із переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно й отримала державну фінансову підтримку розміром 1 398 986 грн (100% загальної вартості виробництва фільму).

До речі, український фільм «Захар Беркут» режисера Ахтема Сеїтаблаєва покажуть на території США і Канади: права на показ стрічки придбала американська компанія Shout Factory. Американська компанія Shout Factory стала дистрибутором української стрічки «Захар Беркут» на території США та Канади.

Також ми повідомляли, що кіномережа «Оскар» запускає автокінотеатр у Києві. Автокінотеатр працюватиме на постійній основі, перший кінопоказ відбудеться 19 червня. Локація розрахована на 100 автомобілів.

Читайте також:В Україні знову працюватимуть кінотеатри