Суспільство
26 червня 2020
Український МакДональдз відмовився від пластикових стаканів
МакДональдз в Україні повністю перейшов з пластикових стаканів на паперові.
news-image

МакДональдз в Україні повністю перейшов з пластикових стаканів на паперові, що вироблені із целюлози із сертифікованої сировини PEFC.

Про це розповіли у компанії журналістам Економічної Правди.

Участь у Програмі схвалення сертифікації лісів — Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC) — означає, що заготівля не загрожує біорізноманіттю, не знижує продуктивності й екологічної функції лісів", — зазначили у компанії.

Досі у McDonald’s подавали гарячі напої в паперових стаканах, а шейки, лимонади й інші холодні напої — у пластикових. Тепер паперовий посуд використовуватимуть і для всіх холодних напоїв. Такий крок дозволить зменшити споживання пластику на 10 тонн щомісяця. 

Зазначається, що до 2025 року мережа має повністю перейти на виробництво усієї упаковки із сертифікованої сировини, а також сировини, приданої для повторного використання. Окрім цього, все пакування із закладів має йти на повторну переробку.

Нагадаємо, дослідники знайшли найчистіше місце на землі. Професор Колорадського державного університету і її дослідницька група визначили область атмосфери, яку не зачепила діяльність людини.

До речі, які проблеми загрожують Україні та як їх вирішити. Експерти розповіли, чи вплинула коронакриза на екологічні проблеми України, а також оцінили дії влади у сфері екології.

Також стало відомо, що озоновий шар Землі над Антарктидою почав швидко відновлюватися. Використовуючи ряд моделей та комп'ютерне моделювання, дослідники тепер показали, що ця пауза в русі була викликана змінами в озоні.

Читайте також:В Україні представили нову машину для прибирання вулиць