У Франківську відкривають перший в країні музей спорту
Перший в Україні музей спорту відкривають у Івано-Франківську на базі крайової організації фізкультурно-спортивного товариства Україна.
news-image

Івано-Франківську відкриють перший в Україні музеЙ спорту. В експозиції –  світлини, форми, спортінвентар та здобуті нагороди іменитих українців, йдеться у повідомленні 24 каналу.

Перший в Україні музей спорту відкривають у Івано-Франківську на базі крайової організації фізкультурно-спортивного товариства Україна.

Приклади експонатів, які вже є у музеї:

халат Андрій Фетчука, в якому він виходив на фінал Олімпійських ігор,

кімоно призера олімпіади Романа Гонтюка,

парадна форма Тетяни Ляхович – учасниці 3 олімпіад,

майки Романа Вірстюка, який брав участь у 3 олімпіадах.

музей спорту

Кожен з експонатів – не просто трофей, а пам’ятна сторінка у житті спортсмена. Наприклад, чотириразовий чемпіон світу з кікбоксингу Віталій Мерінов віддав музею власний пояс.

Найбільші емоції – це тоді, коли ти стоїш на п’єдесталі і піднімається прапор України, звучить гімн – ти пишаєшся тим, що є громадянином цієї країни. Ти пишаєшся тим, що завдяки твоїм заслугам піднімається прапор. Ці враження не можна передати словами”, – розповів чотириразовий чемпіон світу з кікбоксингу Віталій Мерінов.

В музею буде дві головні особливості:

Як кажуть засновники, в музеї не буде жодних табличок “не торкатися руками”. Кожен охочий зможе взяти до рук кубок чи приміряти боксерські рукавички.

Музей буде слугувати і місцем для зустрічей, пресконференцій, обговорень. Відвідувачі особисто зможуть познайомитися та поспілкуватися з видатними спортсменами.

Це не просто експозиція. Тут будуть пресконференції, зустрічі зі спортсменами. Тут будуть обговорення величезної кількості деталей складних змагальних ситуацій. Тобто це платформа для розвитку у чомусь науково-дослідного спорту”, – наголосив голова Івано-Франківської крайової організації ФСТ Україна Олександр Фотуйма.

Офіційне відкриття першого в Україні музею спорту заплановане на 30 червня.

Нагадаємо, український фільм «Захар Беркут» режисера Ахтема Сеїтаблаєва покажуть на території США і Канади: права на показ стрічки придбала американська компанія Shout Factory. Американська компанія Shout Factory стала дистрибутором української стрічки «Захар Беркут» на території США та Канади.

Також ми повідомляли, що кіномережа «Оскар» запускає автокінотеатр у Києві. Автокінотеатр працюватиме на постійній основі, перший кінопоказ відбудеться 19 червня. Локація розрахована на 100 автомобілів.

До речі, у Держкіно розповіли, які українські фільми вийдуть у прокат після карантину. Після закінчення карантинних обмежень кінотеатри відкриються і зможуть розпочати сезон з прокату українських фільмів.

Читайте також:Рада остаточно проголосувала за підтримку культури та креативних індустрій