Світ
26 червня 2020
Viber припиняє будь-які ділові відносини з Facebook
На думку керівництва Viber, Facebook перейшла межу в плані порушень захисту персональних даних
news-image
Світовий додаток для вільного та безпечного спілкування Rakuten Viber заявив про згортання будь-яких ділових контактів з Facebook, пише «Є!»  з посиланням на comments.ua.
 
Viber видалить розширення Facebook Connect, Facebook SDK і GIPHY зі своєї платформи, а також припинить підтримку реклами в соціальній мережі. Цим Viber збирається підтримати наростаючу хвилю руху #StopHateForProfit, метою якої є бойкот технологічного гіганта.
 
На тлі протестів, що спалахнули в США протягом останнього місяця, шість організацій (наприклад Антидифамаційна ліга і Національна асоціація сприяння прогресу кольорового населення), закликали рекламодавців зупинити свої витрати на рекламу в Facebook в липні, оскільки компанія не здатна захистити користувачів від ненависної риторики.
В Viber впевнені, що ця проблема є доповненням до численних випадків витоку даних, в тому числі і до загальновідомого скандалу з Cambridge Analytica.
 
Тоді політична консалтингова фірма зібрала дані майже 87 мільйонів користувачів Facebook без їх відома. Тому додаток прийняв рішення припинити всі ділові зв'язки з Facebook.
Очікується, що Viber видалить всі продукти Facebook з додатка до початку цього року. Витрати на рекламу в Facebook компанія згортає негайно.
 
Також читайте: 25% ресторанів порушують протиепідемічні заходи
 
Читайте також:В Україні запустять три заводи з переробки відходів тваринництва