Суспільство
28 червня 2020
Де відпочити у Київській області: нестандартні ідеї
Де провести відпустку на Київщині.
news-image

Внутрішній туризм набуває популярності з відкриттям залізниці та авіарейсів. 

Через складну епідеміологічну ситуацію, найкращим варіантом для подорожі буде вивчити рідне місто та край. 24 канал зробив підбірку цікавих місць у Київській області.

Київщина: небанальні місця відпочинку

Київське море

Так-так, у Києві є своє море! Воно розташоване за 40 кілометрів від Києва. Загальна площа моря становить понад 900 квадратних кілометрів. Поруч із морем є бази відпочинку, де можна розташуватися разом із родиною.

Його історія починається ще з 1948 року. Роботи над створенням водосховища тривали 5 років, а у 1964 році гігантське водосховище почали заповнювати водою. Уже у 1966 році Київське водосховище остаточно заповнили водою, при цьому вода затопила понад 92 тисячі гектарів землі та 52 населених пункти. 33 тисячі людей були змушені покинути свої приміщення. 

Парк Олександрія

Один із найгарніших парків Київщини – це парк Олександрія. Він розташований за 80 кілометрів від міста. Загальна площа 400,67 гектара, а загальна довжина алей і доріжок – понад 20 кілометрів. Тобто тут можна дуже довго гуляти і роздивлятись природу.

Парк Олександрія – це найбільший архітектурно оформлений ландшафтний парк в Україні.

Парк
Парк Олександрія 

Голубе озеро

Голубе озеро розташоване на території Подільського району Києва. Тут є пляж для відпочинку. Це місце ідеально підійде для сімейного дозвілля.

Серед місцевих розповсюджена назва озера – Крапелька. 

Голубе озеро
Голубе озеро у Київській області

Коростишівський каньйон 

Для тих, хто любить активний відпочинок підійде Коростишівський каньйон. Він розташований за 100 кілометрів від Києва. Тут мандрівники знайдуть озеро, ліс і скелі, а також тут можна рибалити і займатись альпінізмом.  

Сюди приїздять на відпочинок екстремали з усіх куточків країни, а з відкриттям кордонів – і світу.

Каньйон
Прекрасне місце для активного відпочинку

Канівське водосховище

Ще одне місце, яке підійде для активного, але вже водного відпочинку – це Канівське водосховище. Воно має довжину у 120 кілометрів, а максимальна глибина понад 20 метрів.


Канівське водосховище 

Зазначимо, морська вода біля узбережжя Одеси й Затоки не відповідає нормі – МОЗ.

Раніше писали про те, як двійко містян усе кинули та заснували екоферму.

Читайте також:Найкращі фільми про літо для перегляду на вихідні