Світ
29 червня 2020
У Європі зафіксували сплеск радіації біля кордонів з Росією — AP
В Нідерландах припускають, що викид радіації міг статися внаслідок пошкодження паливного елемента на атомній електростанції.
news-image
У північних країнах Європи зафіксували підвищення рівня радіації поблизу кордонів з Російською Федерацією. Вірогідно, що викиди радіації мають цивільне походження.

Про це повідомляє hromadske з посиланням на Associated Press.

За даними організацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (CTBTO), підвищення рівня радіації зафіксовано у Швеції, Фінляндії, Норвегії та Росії.

Виконавчий секретар CTBTO Лассіно Зебро опублікував карту поширення радіоактивної плями. Згідно з картою, пляма охоплює Фінляндії, Естонію, Латвію, а також північний захід Росії. Рівень радіації не становить загрози для людини.

У Національному інституті здоров'я і навколишнього середовища Нідерландів вважають, що джерело викидів радіації знаходиться на заході Росії, але точне розташування визначити не можуть.

В Нідерландах припускають, що викид радіації міг статися внаслідок пошкодження паливного елемента на атомній електростанції. У Росії заперечують, що викид міг статися на російській АЕС.

Раніше писали про те, яких наслідків чекати українцям у результаті пожежі в Чорнобильській зоні.

Радимо почитати: «Чорнобиль забрав у мене ноги, але не зламав мене». Історія паралімпійської чемпіонки.