Політика
30 червня 2020
З 1 вересня в Україні зросте мінімальна зарплата: графік підвищення
Президент Володимир Зеленський поставив завдання Кабінету Міністрів підвищити рівень мінімальної заробітної плати в Україні.
news-image

На виконання завдання Президента уряд визначив графік підвищення мінімальної заробітної плати в Україні, повідомляє прес-служба Офісу Президента. 

Президент Володимир Зеленський поставив завдання Кабінету Міністрів підвищити рівень мінімальної заробітної плати в Україні.

Українці заслуговують на гідну зарплату. Знаю, це нелегко – взяти й підвищити. Однак ми й не шукали легких рішень, коли прийшли до влади», – зазначив Глава держави, даючи завдання.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і міністр фінансів Сергій Марченко опрацювали це питання, зробивши відповідні розрахунки. Сьогодні очільник уряду доповів про попередній графік, за яким підвищуватимуть мінімальну заробітну плату.

Графік підвищення мінімальної зарплати

Так, з 1 вересня цього року її буде збільшено до 5 тис. грн,

з 1 січня наступного року – до 6 тис. грн,

з 1 липня 2021-го – до 6,5 тис. грн.

Виглядає цілком реалістично. Радий, що це можливо реалізувати за рік. Добробут українців – головний показник нашої ефективності», – наголосив Президент.

Нагадаємо, з 1 січня 2020 мінімальна зарплата в Україні становить 4723 грн.

Також уряд планує підвищити зарплати медикам з 1 вересня.

З 1 вересня, допоки не буде відпрацьована нова система нарахування зарплат у межах медичної реформи з 2021 року, медичним працівникам буде підвищено заробітну плату. Доплати торкнуться лікарів, медсестер і санітарів, які працюють у закладах вторинної ланки (надають спеціалізовану медичну допомогу). На підвищення зарплат готові виділяти понад 2 млрд грн щомісяця. 

Раніше Голова партії «Голос» Кіра Рудик заявила, що їй не вистачає депутатської зарплати в 35 тисяч для життя.

Читайте також:Реальна вартість прожиткового мінімуму становить 4,2-4,3 тис. грн - міністр соцполітики Лазебна