Суспільство
30 червня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Фільм української режисерки здобув міжнародну нагороду

Документальний фільм української режисерки Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» отримав премію на міжнародному фестивалі «UnderhillFesta» у Чорногорії

«Український документальний фільм «Земля блакитна, ніби апельсин» отримав одну з 4 премій на міжнародному кінофестивалі «Underhill Fest” в Чорногорії як «Спеціальна відзнака міжнародного відбору». Вітаємо режисерку фільма Ірину Цілик та всю команду», – йдеться у публікації.

Український МакДональдз відмовився від пластикових стаканів

МакДональдз в Україні повністю перейшов з пластикових стаканів на паперові, що вироблені із целюлози із сертифікованої сировини PEFC.

Досі у McDonald’s подавали гарячі напої в паперових стаканах, а шейки, лимонади й інші холодні напої — у пластикових. Тепер паперовий посуд використовуватимуть і для всіх холодних напоїв. Такий крок дозволить зменшити споживання пластику на 10 тонн щомісяця. 

У Франківську відкривають перший в країні музей спорту

Івано-Франківську відкриють перший в Україні музей спорту. В експозиції –  світлини, форми, спортінвентар та здобуті нагороди іменитих українців. Перший в Україні музей спорту відкривають у Івано-Франківську на базі крайової організації фізкультурно-спортивного товариства Україна.

Приклади експонатів, які вже є у музеї: халат Андрій Фетчука, в якому він виходив на фінал Олімпійських ігор, кімоно призера олімпіади Романа Гонтюка, парадна форма Тетяни Ляхович – учасниці 3 олімпіад, майки Романа Вірстюка, який брав участь у 3 олімпіадах.

Де відпочити у Київській області: нестандартні ідеї 

Внутрішній туризм набуває популярності з відкриттям залізниці та авіарейсів. 

Через складну епідеміологічну ситуацію, найкращим варіантом для подорожі буде вивчити рідне місто та край. 24 канал зробив підбірку цікавих місць у Київській області.

ДБР почало масштабну боротьбу з незаконною вирубкою лісів

Державне бюро розслідувань після масштабних повеней почало масові перевірки щодо незаконної вирубки лісів. Лише протягом 27 – 28 червня повідомлено про підозру або направлено до суду обвинувальні акти щодо щонайменше 11 осіб. Загальна сума збитків у цих справах становить майже 7 мільйонів гривень.

В Україні створили Конституцію для наймолодших

Рік тому президент Володимир Зеленський підтримав ідею створити Конституцію для наймолодших. Проєкт вже реалізували.

Книгу для дітей назвали «Проста Конституція», проєкт реалізувало видавництво «Основи».

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

 

Нагадаємо, у Вінниці завершили встановлення майданчика для занять вуличним спортом. На його будівництво витратили майже мільйон гривень. 

А ось українець Антон Трофімов самотужки виготовив унікальний за розміром та звучанням фагот.

Як стало відомо, п’ять великих українських міст, а саме Львів, Харків, Київ, Дніпро і Одеса потрапили в рейтинг міст Європейського Союзу, найбільш сприятливих для ведення бізнесу.

Читайте також:Viber припиняє будь-які ділові відносини з Facebook