Суспільство
1 липня 2020
Українці стали легше переносити COVID-19 – науковець
Близько 60% нових інфікованих з початку червня не мали симптомів на момент звернення до медиків.
news-image

Аналіз останніх даних з кількості нових госпіталізацій інфікованих в Україні свідчить про те, що громадяни стали легше переносити COVID-19.

Про виданню Обозреватель повідомив президент НАН, доктор фізико-математичних наук Анатолій Загородній.

Він підтвердив раніше озвучену представником МОЗ статистику, що лише 20% нових хворих потребують госпіталізації. Водночас близько 60% нових інфікованих з початку червня не мали симптомів на момент звернення до медиків. 

Проведений аналіз свідчить про те, що серед нових інфікованих суттєво зросла імовірність легкого протікання хвороби. Про це також мовить й кількість смертей. Порівнюючи нові дані з прогнозом від 19 червня, можна сказати, що темпи поширення епідемії зменшуються, хоч все ще лишаються високими», – підсумував Загородній.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано 664 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19. 01 липня (станом на 9:00) в Україні  44 998 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1173 летальні, 19 548 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 664 нові випадки. Загалом проведено 666 147 тестувань методом ПЛР.

Як стало відомо, японський стартап Anges Inc розпочав клінічно тестувати на людях потенційну вакцину проти коронавірусу (COVID-19). Саме тестування проводитиметься у госпіталі при університеті Осаки.

Також ми писали, що уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії. На Закарпатті понад 70% ліжок медзакладів, які готувалися до першої хвилі епідемії, зайняті хворими.

Читайте також:Apple Watch тепер слідкуватиме за тим, як ви миєте руки