Німеччина інвестує в екопроєкти на Сумщині
Екопроєкти впроваджуватимуть на території Деснянського біосферного резервату — природоохоронної території, затвердженої рішенням ЮНЕСКО.
news-image

Міністерство довкілля Німеччини профінансує на Сумщині три екопроєкти, реалізація першого проєкту передбачає переорієнтацію місцевих жителів на вирощування сучасних культур, зокрема, ягід.

Про це пише agravery.com.

Екопроєкти впроваджуватимуть на території Деснянського біосферного резервату — природоохоронної території, затвердженої рішенням ЮНЕСКО.

І проєкт – ягоди

Відомо, що реалізація першого проєкту передбачає переорієнтацію місцевих жителів на вирощування сучасних культур, зокрема, ягід. Підбиратимуть також лікарські рослини і дикороси.

ІІ проєкт – ґрунти

Другий проєкт орієнтують на збереження родючості ґрунтів, тому сільгоспвиробникам рекомендуватимуть розвивати органічне землеробство і замість хімікатів використовувати природні методи і засоби підвищення урожайності.

ІІІ проєкт – насадження

Третій проєкт стосується лісових насаджень на території Деснянсько-Старогутського заповідника. Там переважає сосна, але ліси треба перетворити на змішані: це підвищить їхню стійкість до шкідників та інших загроз.

Зазначимо, що в такий спосіб Міністерство довкілля Німеччини фінансово підтримає в Україні дев’ять екологічних проектів: окрім Сумщини, по три проекти у Львівській і Волинській областях.

Окрім того, в Україні запустять три заводи з переробки відходів тваринництва. Компанія вивчала багато галузей, але Feednova — це унікальний проект.

До речі, на Львівщині відкрили п’ять сімейних молочних ферм. Одним із основних перспективних завдань Львівської аграрної дорадчої служби є будівництво кооперативного молокопереробного заводу у Львівській області: уряд Канади фінансує проект на 1 млн дол.

Нагадаємо, Україна потрапила до тридцятки технологічних країн. Згідно з дослідженням Startup Ecosystem Rankings 2020, Україна ввійшла у ТОП-30 технологічних країн світу.

Читайте також:В Україні розглядають можливість будівництва нового великого морського порту