Суспільство
1 липня 2020
Будемо лікуватися лопухом: в Україні приголомшили новими тарифами на медичну допомогу
В Україні підвищили ціни на медичну допомогу
news-image

Українцям доведеться платити більше за виклик швидкої допомоги, термінове лікування інсульту та інфаркту у пацієнта.

На території України постійно змінюються правила медичної реформи, причому не завжди в позитивну сторону, адже саме ця сфера в країні є найбільш обговорюваною.

Так, з 1 липня 2020 року в Україні збільшується вартість послуг екстреної медичної допомоги, лікування гострого інфаркту та інсульту.

Про це повідомляють в прес-службі Національної служби здоров'я України в Facebook, пише «Є!» . 

В Україні постійно змінюється медична реформа, особливо, в важкий період пандемії коронавіруса і карантину. Якщо недавно українцям надавали список безкоштовних медичних послуг, за які їм не потрібно платити, то тепер їм повідомили, що за виклик швидкої допомоги, лікування інфаркту та інсульту доведеться віддавати більше грошей.

Виходячи з повідомлення від служби здоров'я, вже з цього літнього місяця в Україні подорожчають послуги фахівців швидкої допомоги, на лікування гострого інфаркту та інсульту доведеться також віддати багато грошей.

Після того, як лікарні нададуть звіт за другий квартал, служба здоров'я буде укладати відповідну угоди щодо надання послуг за новою ціною. Виходячи з інформації від НСЗУ, нові тарифи будуть поширюватися на послуги, які надаватимуть з цього місяця.

Також повідомляється, що, оскільки в Україні продовжили режим карантину, продовжать і виплати лікарням по бюджету відповідно до пакетами "Хірургічні операції в стаціонарних умовах" і "Стаціонарна допомога без проведення хірургічних операцій" до 1 жовтня 2020 року.

Також в НСЗУ підкреслили, що будуть укладати договори про надання матеріальної допомоги для лікарень, які в першому кварталі цього року отримали більше фінансування, ніж це зазначено в Програмі медичних гарантій.

Для того, щоб служба здоров'я змогла укласти договори з медичними установи, ті повинні надати стратегію розвитку лікарень, які затвердять власники згідно форми в Міністерстві охорони здоров'я України.

Читайте також: В Україні тільки одна область повністю виплатила підвищені зарплати медикам.

Читайте також:Уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії