Суспільство
6 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Дві українки потрапили до ТОП-10 кращих футболісток світу

Українки Ольга Овдійчук та Дар’я Апанащенко потрапили до першої десятки рейтингу кращих футболісток світу за версією ресурсу Futebol Feminino Alternativo. Зазначається, що Овдійчук посіла сьоме місце (348 голосів уболівальників), Апанащенко – восьме (337). Загалом було 250 претенденток на перемогу. Овдійчук виступає за мадридський “Атлетико”, Апанащенко є капітаном збірної України і захищає кольори харківського клубу “Житлобуд-1”. 

У Тернополі 95-річна бабуся одужала після Covid-19

З інфекційного відділення Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги виписали 95 річну жінку, у якої виявили Covid-19. Їй вдалося здолати недугу. Пацієнтів такого віку у відділенні ще не було, а хворих, які мають понад 80 років уже лікували раніше, і зараз в лікарні є такі пацієнти. Після тривалого лікування бабусю виписали додому. Бабуся сказала, що почувається добре.

Львівські хірурги вперше провели операцію з пересадки серця

Уночі 4 липня у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова вперше провели три операції з трансплантації серця та двох нирок. Це перші такі операції з пересадки органів у Львові. В Україні за останні 15 років провели лише дві аналогічні операції в Ковельській районній лікарні Волинської області. «Нове» серце отримав 57-річний житель Коростеня, якого п’ять років тому вразив інфаркт. Його серце втратило пружність і вже не могло качати кров. Іншого виходу, окрім пересадження, чоловік не мав. Операцію львівські хірурги провели спільно з командою Інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим. Нирки отримали двоє чоловіків — один зі Львова, другий із Тернопільщини. Операції розпочалися після опівночі й тривали до восьмої ранку.

Мобільним операторам України дозволили в 10 разів збільшити потужність станцій

Відмінна новина для українців: з’явилося більше можливостей поширити високошвидкісний інтернет четвертого покоління на всю країну. Це стало реальністю завдяки тому, що мобільним операторам в нашій країні дозволили десятикратно збільшити потужність своїх станцій. Якщо раніше санітарні норми електромагнітного випромінювання становили 10 мкВт/кв.см, то зараз вони підвищені до 100 мкВт/кв.см – відзначимо, що це стандартна європейська норма. 

Українці два тижні зможуть спостерігати парад планет. Явище повторюється через 170 років

Повний парад планет розпочнеться 4 липня і триватиме два тижні, наступне таке явище станеться не раніше, ніж через 170 років.  Паради планет, як відомо, становлять великий інтерес, тому що, на думку астрологів, вони можуть призвести до серйозних наслідків для Землі: від катаклізмів і до кінця світу. Однак з наукової точки зору це явище не розглядається як провісник Аппокалипсису, а скоріше є унікальною подією, свідками якого можна стати лише один раз у житті, адже повторюється воно не частіше, ніж через 170 років. Починаючи з 4 липня в нічному небі можна буде побачити Марс, Юпітер і Сатурн, а вранці - Венеру. Уран і Нептун знаходяться занадто далеко для неозброєного погляду, а Меркурій не буде видно через Сонце.

Ярмоленко увійшов до трійки найбільш результативних українців в історії АПЛ

Півзахисник «Вест Хема» Андрій Ярмоленко забив переможний гол у матчі з «Челсі» (3: 2) в 32-му турі АПЛ . Це його 6-й гол в прем'єр-лізі. Він обійшов Андрія Вороніна, який в 27 матчах забив 5 м'ячів за «Ліверпуль». Вище Ярмоленко знаходяться Андрій Шевченко з 9 голами за "Челсі" в 48 зустрічах і Сергій Ребров з 10 м'ячами за «Тоттенхем» в 59 матчах.

На Волині робітники заробляють на зборі полуниці до 1500 гривень на день

Замість збирання полуниці в Польщі через карантин українські працівники з’їхалися на збір урожаю до волинського Хорохорина. У невеличкому селі на Волині нині сезон: рекордні за 10 років урожаї, тож працівники їдуть підзаробити. Кажуть, через пандемію коронавірсу виїхати на роботу за кордон стало важче, а на Батьківщині вдається заробити не гірше, йдеться у сюжеті 5 каналу. Людмила Дирда, жителька сусіднього району, вже другий тиждень працює на плантації Хорохорина. Так як полуниця вродила добре, сподівається заробити не гірше, ніж за кордоном. Полуницю в цьому селі вирощують вже 15 років. Започаткували ягідний бізнес у регіоні українські заробітчани, які працювали в Польщі. Тепер перетворили це на прибуткову справу та наймають сезонних робітників.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

Нагадаємо, у Харкові 1 липня офіційно розпочав свою роботу перший в Україні центр підтримки підприємців «Дія.Бізнес».

Зазначимо, портал VISIT Ukraine став доступним для охочих подорожувати Україною та світом.

Також повідомляли, що уряд Японії надасть понад 4 млн доларів США для задоволення гуманітарних потреб та відновлення східних областей України.

Читайте також:Експорт українського морозива зріс майже вдвічі