Суспільство
6 липня 2020
Петиція проти впровадження 5G в Україні здобула підтримку
Технологія 5G дозволяє використовувати інтернет, швидкість якого перевищує 4G у 20 разів, а в деяких випадках швидкість 5G може бути більшою навіть у 100 разів.
news-image

Електронна петиція із закликом «заборонити впровадження 5G через вкрай негативне його впливання на здоров’я» набрала необхідну для розгляду кількість голосів. Тепер на неї має відповісти президент Володимир Зеленський.

Цю петицію зареєструвала Юліана Гордей 7 квітня 2020 року. Станом на 6 липня вона набрала 25 463 голоси при необхідних 25 000 й очікує на розгляд.

Без клінічно підтвердженої доказової бази щодо безпечності даного виду зв’язку просимо не вводити його в нашій країні», — йдеться у тексті петиції.

17 травня 2019-го п'ятий президент України Петро Порошенко підписав наказ про підготовку до запровадження 5G в Україні. У листопаді 2019-го заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест анонсував, що мобільний зв’язок п’ятого покоління (5G) з'явиться в Україні за три роки.

Зазначимо, що технологія 5G дозволяє використовувати інтернет, швидкість якого перевищує 4G у 20 разів, а в деяких випадках швидкість 5G може бути більшою навіть у 100 разів. У провідних технологічних компаніях світу сподіваються, що технологія 5G значно пришвидшить розвиток інших технологій, таких як «розумне місто», безпілотні автомобілі тощо.

Нагадаємо, мобільним операторам України дозволили в 10 разів збільшити потужність станцій.

Зазначимо, в Україні скоро почнуть будувати «розумні дороги».

Читайте також:Гарні новини