Події
7 липня 2020
Протест проти корупції при забудівлях в КМДА. Пряма трансляція
Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію.
news-image

У Києві знову тривають акції протесту.  Під КМДА одразу декілька акцій.  

Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію. 

Юрій Сиротюк, голова фракції ВО «Свобода» у Київраді озвучив вимоги активістів:

Ми вимагаємо: відновлення районних рад у місті Києві, прийняти термінове рішення щодо продовження каденції присяжних засідателів у справі героїв Небесної сотні, звільнення заступника Головного архітектора Києва Юрія Тація, звіт про масові факти корупції та про висновки, зроблені у зв’язку з цим, і почуємо, звіт про зроблене для припинення вакханалії будівельної та інших мафій у Києві. Бо мафію не зупинив ні коронавірус, ні те, що Ви, Віталіє Кличко, приспали місцеве самоврядування.»

Сьогодні дуже людно. Протестують активісти "Укрбуду", вкладники банку "Аркада", лікарі та партія "Свобода".

Медики протестують проти закриття закладів в Києві.

Вони кажуть, що це може призвести до великої кількості смертей і більшість з них будуть діти. 

Вони звинувачують місцеву владу і особисто Віталія Кличка в тому, що вони сприяють закриттю закладів. 

Якщо Кличко не зупинить це, то він буде співучасником вбивств. З будівлі КМДА до них ніхто не вийшов.

Поруч з медиками протестують вкладники Укрбуду. Вони обурені тим, що їх позбавили квартир, які фактично вкрали у них. Їхнє звернення направлене до Київської влади. 

Вони кажуть, що Віталій Кличко особисто створив умови, за яких вони були позбавлені квартир, в які вклали гроші, які збирали багато років. 

Також вони наполягають на тому, що корупція в КМДА при забудівлях привела до цих наслідків і це все відбулося при керівництві Києвом Віталія Кличка.

Також кажуть, що в Києві з'явилось дуже багато незаконного будівництва. Активісти неодноразово звертались до профільних комітетів в КМДА, але реакції так і не дочекались. 

ВО “Свобода” вимагає від мера Віталія Кличка звільнити чиновників Департаменту містобудування та архітектури КМДА, котрі за їхніми словами покривають будівельну мафію “смотрящєго” Комарницького та нападають на депутатів.

Активісти та спікери кажуть, що Київ хаотично забудовується всупереч містобудівним нормам, з численними порушеннями. Через це під КМДА сьогодні зібрались люди, щоб зупинити це беззаконня.

Під час виступів казали про такі об'єкти, як ЖК CITY HUB по вул. Кудряшова, 10, ЖК "Академ Квартал" за адресою пров. Приладний, 10, а також об'єкти за адресами Жмаченка, 20, Перемоги, 50-А, Поштова площа, 3-Б.

Всі ці будівництва - незаконні, і активісти неодноразово зверталися з цього приводу до профільного департаменту КМДА. Проте жодної реакції від чиновників кияни не дочекалися. Тепер це звернення безпосередньо до мера Києва Віталія Кличка.

18b132e17b5f3f7d074e5c39479cf86e.png

7e26a8d6c896927865755c7eaaa2e601.png

2ee509b0eac9d2bfc10de3524247c3cc.png

4a696641190d11a836a73f0e6f0b9fa0.png

335b34b028a693f823b663aded760140.png

Раніше під КМДА організували протест вкладники банку Аркада.

Також в Києві протестували з вимогою заборонити «Партію Шарія» та «ОПЗЖ».

Читайте також:В Києві протестують проти примусової вакцинації