Суспільство
7 липня 2020
МЗС просить зупинити продаж авіаквитків українцям, яких можуть зупинити на кордоні
У МЗС України раніше заявили, що застряглі в Афінах українці потрапили в таку ситуації з вини авіакомпаній, тому вони мають повернути українців до Києва за свій рахунок.
news-image

Міністерство закордонних справ просить запобігти продажу авіаквитків за кордон громадянам України, яких за "посткоронавірусними" правилами можуть не впустити до країни призначення.

Про це пише "Європейська правда".

Міністерство закордонних справ України звернулося з офіційним листом до Міністерства інфраструктури та Державної авіаційної служби України з рекомендаціями "провести відповідну роз’яснювальну" роботу з авіакомпаніями, які здійснюють міжнародні пасажирські перевезення з України.

Наша мета – унеможливлення продажу квитків громадянам України до країн, що не дозволяють в’їзд українським туристам, та/або які не мають підтверджувальних документів, необхідних для безперешкодного в’їзду до країни призначення (дозволів на проживання, документів навчальних закладів, підтвердження компетентних органів країни в’їзду тощо)", - пояснюють у повідомленні.

В МЗС нагадали, що при цьому відповідальність за дотримання правил в’їзду до інших країн несуть безпосередньо самі мандрівники, та пояснили, як підготуватися до подорожі, щоб не повторити долю українців, які вже третю добу ночують в ізоляторі аеропорту Афін. 

Безвізовий режим з Європейським Союзом передбачає не лише права на вільне пересування українців в ЄС, а й зобов’язання, зокрема, щодо поваги і дотримання законів і правил країн ЄС", - наголошує МЗС.

У МЗС України раніше заявили, що застряглі в Афінах українці потрапили в таку ситуації з вини авіакомпаній, тому вони мають повернути українців до Києва за свій рахунок.

Нагадаємо, в аеропорту Афін затримали 17 українців через заборону на в'їзд до ЄС. Їх відправили до ізолятора без їжі та води. Українці прилетіли до Афін ввечері 4 липня рейсами авіакомпанії Ryanair, який вилетів о 18:00 з «Борисполя», та WizzAir, який вилетів о 18:45 з «Києва».

Також стало відомо, що МАУ закрила продаж квитків на більшість міжнародних рейсів до 1 серпня. Авіакомпанія намагається запобігти очікуванням пасажирів та скасуванню незавантажених рейсів.

Як ми повідомляли, помилки в роботі авіакомпаній: у МЗС пояснили затримання українців в аеропорту Афін. Інцидент стався через певні помилки в роботі двох авіакомпаній, а тому забезпечення харчуванням і транспортування додому затриманих громадян буде здійснено за рахунок авіаліній.