Україна
7 липня 2020
Дайджест головних новин за 7 липня
Читайте про найголовніші події дня, 7 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 7 липня.

В Україні зафіксовано 564 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19

7 липня (станом на 9:00) в Україні 49 607 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1283 летальних, 22 193 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 564 нові випадки. Загалом проведено 731 858 тестувань методом ПЛР.

Російські силовики прийшли з обшуками до кримських татар: є затримані

В анексованому Криму російські силовики прийшли з обшуками у помешканнях кримських татар. Обшуки почалися з 4 ранку одночасно в чотирьох районах Криму.

Зокрема силовики прибули за такими адресами: в Бахчисарайському районі — в селі Залізничне до Аліма Суф'янова, в селі Білокамянка до Сейрана Хайретдінова та в селі Севастянівка до Олександра Сізікова; в Червоногвардійському районі — в селищі Октябрьське в будинку Еміля Зіядінова, в Алушті до Ділявера Меметова, в селищі Курци Сімферопольського району до Ісмета Ібрагімова. Зранку стало відомо про обшуки в будинку Вадима Бектімірова, що мешкає в селі Кам'янка Сімферопольського району.

Британія виділить £ 100 тисяч на допомогу постраждалим від паводків регіонам України 

Велика Британія виділить 100 тисяч фунтів (3 млн 394 тисяч 820 грн) стерлінгів на допомогу регіонам, які постраждали від руйнівних паводків на Заході України. Ця допомога надається у відповідь на заклик української влади до міжнародної спільноти.

Окрім забезпечення невідкладних потреб, пов’язаних з паводками, Британія також обіцяє надати підтримку в боротьбі з підвищеним ризиком поширення коронавірусного захворювання COVID-19 серед жителів західних регіонів країни.

За добу на Донбасі знищено вісім окупантів

Російські окупанти несуть суттєві втрати. Вчора під час обстрілу позицій захисників України дії ворога несли загрозу життю та здоров’ю українських воїнів. 

У відповідь незаконним збройним формуванням Російської Федерації військовослужбовці Об’єднаних сил відкрили вогонь із дозволеного Мінськими домовленостями озброєння. За даними нашої розвідки, після придушення ворожої активності вісім окупантів загинули, одного поранено. Також завдяки вмілим і рішучим діям наших воїнів було знищено один бліндаж та дві самохідні артилерійські установки загарбників, які знаходилися на вогневих позиціях противника із суттєвим порушенням лінії відведення згідно з Меморандумом та Комплексом заходів з виконання Мінських домовленостей",  - йдеться у повідомленні.

Протест проти корупції при забудівлях в КМДА. Пряма трансляція

У Києві знову тривають акції протесту.  Під КМДА одразу декілька акцій. Сьогодні дуже людно. Протестують активісти "Укрбуду", вкладники банку "Аркада", лікарі та партія "Свобода".

Медики протестують проти закриття закладів в Києві. Поруч з медиками протестують вкладники Укрбуду. Вони обурені тим, що їх позбавили квартир, які фактично вкрали у них. Їхнє звернення направлене до Київської влади. 

У МЗС нагадали, куди дозволено мандрувати українцям

Українським туристам на даний час відкритий в’їзд до 23 країн. За його словами, це ті держави, куди потрібна віза і де діють певні карантинні обмеження.

Це Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея. Це такі найбільш популярні напрямки», – сказав Кулеба.

Нагадаємо, правоохоронці відкрили справу через обшуки у кримських татар російськими силовиками. За підсумками обшуків силовики затримали шістьох кримських татар: Еміля Зіядінова, Сейрана Хайретдінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суф'янова, Олександр Сізікова та Вадима Бектемірова. Причини цих затримань наразі невідомі.

До речі, Чорногорія, нещодавно «вільна від коронавірусу», далі посилює карантин. Державні та приватні дитсадки йдуть на карантин. Бізнесу і державним органам рекомендовано перевести працівників на дистанційну роботу у всіх випадках, коли це можливо.

Також ми писали, що на Волині посилюють карантин у зонах відпочинку. В області відбудеться посилення карантину в районах з місцями масового відпочинку людей, зокрема біля водойм.

Читайте також:Перелік найбрудніших предметів, яких людина торкається щодня