Кількість безробітних перестала рости, але падає показник сплати ЄСВ
В Україні безробіття перестало рости три тижні тому, але падає показник сплати ЄСВ - це свідчить про переміщення частини робочих місць у тіньовий сектор.
news-image

Кількість безробітних в Україні перестала рости три тижні тому, але падає показник сплати ЄСВ - це свідчить про переміщення частини робочих місць у тіньовий сектор.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив міністр економіки Ігор Петрашко.

Баланс по безробіттю контрольований - не відбулося істотного стрибка кількості безробітних на 1-2 млн, чого ми боялися. Зараз кількість безробітних не росте вже третій тиждень поспіль, залишається в районі 517 тисяч осіб. Нові безробітні реєструються, але зростає і кількість тих, хто знайшов роботу", - розповів міністр.
Плюс програма "Велике будівництво" створює робочі місця. Статистика - штука вперта: кількість безробітних перестала рости", - додав він.
У нас інша проблема з'являється - падає сплата ЄСВ, тобто кадри частково переміщуються в тінь", - підкреслив Петрашко.

Раніше повідомлялось, що з початку карантину отримали статус безробітного 276 тисяч людей, на сьогодні працевлаштовано 142 тисячі 700 осіб з тих, хто отримав статус безробітного. 

За прогнозами Кабміну, у 2020 році буде різке зростання кількості безробітних до 9,4% - у минулому році цей показник становив 8,2%.

Нагадаємо, станом на травень 2020 року середня зарплата в Україні складає 10 тисяч 542 гривні. Це на 2,4% більше порівняно з роком раніше.

Нагадаємо, уряд запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на 2021 рік. Відповідно до розрахунків, збільшення мінімальної заробітної плати стимулюватиме споживчий попит на українську продукцію, дасть змогу привести мінімальну зарплату до реального прожиткового мінімуму.

До речі, кілька десятків протестуючих під егідою Незалежної профспілки гірників України четвертий день пікетують будівлю Офісу Президента. Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України та народний депутат від фракції "Батьківщина Михайло Волинець.

Читайте також:З 1 липня безробітні можуть розраховувати на 8788 гривень