Світ
9 липня 2020
У Бергамо з реанімації виписали останнього пацієнта з коронавірусом
Від сьогодні лікарі переодягнуться у форму "докоронавірусних" часів – без екстраординарних засобів захисту, які доводилося використовувати під час роботи з хворими на Covid-19.
news-image

У Бергамо з реанімації виписали останнього хворого на коронавірус.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Corriere della Sera.

З реанімації госпіталю імені папи Іоанна XXIII у Бергамо, місті яке особливо постраждало від епідемії коронавірусу, виписали останнього хворого. Його тест на коронавірус вже негативний.

Від сьогодні лікарі переодягнуться у форму "докоронавірусних" часів – без екстраординарних засобів захисту, яких доводилося використовувати під час роботи з хворими на Covid-19.

       

Перший хворий на коронавірус потрапив у реанімацію 23 лютого. За кілька тижнів після цього реанімація для хворих на Covid-19 перетворилася на одну з найбільших у Європі на той час. На піку епідемії там одночасно перебувало до 100  пацієнтів, які потребували штучної вентиляції легень.

Ми безмежно щасливі. Кількість пацієнтів у реанімації – це найважливіший показник [ситуації з епідемією], і нарешті ми дожили до цього моменту", - каже один з медиків.

Загалом у лікарні залишаються близько 30 пацієнтів, які продовжуть одужувати від коронавірусу.

Щоденний приріст нових випадків коронавірусу у Ломбардії продовжує поступово знижуватися. За останню добу зареєстрували 53 випадки, у тому числі 29 у Бергамо, а в чотирьох провінціях регіону не виявили жодного хворого.

Нагадаємо, країни ЄС підписали угоду на закупівлю 300 млн доз вакцин від коронавірусу. У найкращому випадку розробка вакцини може бути завершена до кінця року.

Також стало відомо, що родичі жертв коронавірусу в Італії подали скарги до прокуратури. Місцеві родини звинувачують владу в запізнілому створенні "червоної зони", а також в багаторічних скороченнях фінансування системи охорони здоров'я в Ломбардії.

До речі, карантин врятував у Європі понад 3 мільйони життів. Відповідно до розрахунків, без запровадження карантину у європейських країнах від коронавірусу померли б загалом 3,2 мільйони людей.

Читайте також:В Італії за добу найменше померлих від коронавірусу з початку березня