Суспільство
9 липня 2020
Чи впливає кава на схуднення: відповідь дієтолога
В зернах кави міститься кілька активних речовин
news-image

Про користь і шкоду кави написано не мало. Деякі люди вважають, що за допомогою цього напою можна підкоригувати фігуру, скинувши кілька кілограм, але чи це так? На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Вікторія Кляуз розповіла, як кава впливає на процес схуднення, пише «Є!».

Фахівець зазначила, що у складі кави є кілька активних речовини, основним серед яких є кофеїн. Саме він стимулює в організмі вироблення гормонів дофаміну (дарує ясність розуму і бадьорість) і норадреналіну (розщеплює жири). Але кофеїн не створює дефіцит калорій, тому без дотримання потрібного харчування ніякого схуднення не буде. А ефект "спалювання жиру" будет більш виражений у людей з нормальною вагою, а не у тих, хто страждає ожирінням.

Лікар розповіла, що з часом розвивається звикання до напою і для досягнення ефекту схуднення потрібна буде більша доза, а чим вона більше, тим яскравіше проявляються побічні дії (серцебиття, безсоння, тремор, нудота).

Вікторія Кляуз підкреслила, що кофеїн міститься в зеленому чаї, так що можна замінити одну чашку бадьорливого напою на три чашки зеленого чаю і ви отримаєте ту ж саму кількість кофеїну, тільки шкоди здоров'ю буде набагато менше.

Також читайте: Я дуже люблю біг, провітрюється мозок, - Зеленський

Читайте також:Меню для печінки: які продукти варто додати в раціон