Світ
10 липня 2020
Італія заборонила в'їзд з 13 країн, що не входять в ЄС
У світі пандемія перебуває в найгострішій фазі. Ми не можемо анулювати жертви, принесені італійцями в ці місяці.
news-image

Італія тимчасово припинила пряме і непряме авіасполучення з цими країнами, пише РБК.

Влада Італії через небезпеку розповсюдження коронавіруса тимчасово заборонила в'їзд в країну з 13 держав, що не входять в Європейський союз. Італія також припинила пряме і непряме авіасполучення з цими країнами.

Відповідну постанову підписав міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанца, повідомляє прес-служба відомства.

У світі пандемія перебуває в найгострішій фазі. Ми не можемо анулювати жертви, принесені італійцями в ці місяці", - сказав він, підписуючи документ.

Заборона в'їзду, у тому числі транзитного, стосується людей, які в останні 14 днів відвідували Вірменію, Бахрейн, Бангладеш, Бразилію, Боснію і Герцеговину, Чилі, Кувейт, Північну Македонію, Молдову, Оман, Панама, Перу, а також Домініканську Республіку.

Зазначимо, ці країни також відсутні в так званому зеленому списку ЄС.

Нагадаємо, у Бергамо з реанімації виписали останнього пацієнта з коронавірусом. Від сьогодні лікарі переодягнуться у форму "докоронавірусних" часів – без екстраординарних засобів захисту, які доводилося використовувати під час роботи з хворими на Covid-19.

Як ми писали, країни ЄС підписали угоду на закупівлю 300 млн доз вакцин від коронавірусу. У найкращому випадку розробка вакцини може бути завершена до кінця року.

Також стало відомо, що родичі жертв коронавірусу в Італії подали скарги до прокуратури. Місцеві родини звинувачують владу в запізнілому створенні "червоної зони", а також в багаторічних скороченнях фінансування системи охорони здоров'я в Ломбардії.

До речі, карантин врятував у Європі понад 3 мільйони життів. Відповідно до розрахунків, без запровадження карантину у європейських країнах від коронавірусу померли б загалом 3,2 мільйони людей.

Читайте також:Колективний імунітет може бути недієвим у боротьби з COVID-19, - іспанські вчені