Світ
11 липня 2020
Справа МН17: Нідерланди планують долучити інші країни до суду проти РФ
Зокрема, хочуть долучити ті країни, чиї громадяни загинули в авіакатастрофі
news-image

Нідерланди розмірковують над тим, щоб долучити інші країни до процесу проти РФ у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) у справі збитого пасажирського літака рейсу МН17. 10 липня було ініційовано міждержавний спір та подано позов.

Про це сказав посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов,пише «Є!» з посиланням на "Укрінформ".

Зокрема, до судового процесу можуть бути долучені держави, чиї громадяни загинули в авіакатастрофі.

Дуже важливо, що ініціюючи міждержавний спір, Нідерланди виступають від імені усіх загиблих та їхніх родичів. Нідерландська сторона також розглядає можливість долучення інших держав до цього процесу. Зокрема, держав-членів ССГ та держав, громадяни яких загинули внаслідок збиття літака, - наголосив Ченцов.

За його словами, доцільність долучення України до ініційованої справи ухвалюватиметься з урахуванням, зокрема, розгляду справи “Україна проти РФ” у Міжнародному суді ООН та раніше ініційованого Україною міждержавного позову проти РФ у ЄСПЛ із залученням органів, які ведуть ці справи, відповідно, МЗС та Мін'юсту.

Пасажирський Boeing-777 рейсу МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур збили над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. Загинули всі люди на борту - 283 пасажири та 15 членів екіпажу

 Як ми повідомляли раніше, «Партія Шарія» не отримає 3,2 мільйона гривень з держбюджету: рішення суду

Читайте також: Справа MH17: адвокатам Пулатова дали доступ до уламків літака