Політика
12 липня 2020
Путін упевнений, що розбіжності з Україною скоро «спадуть, як піна»
Президент Росії Володимир Путін не вважає, що анексія Криму могла стати причиною для погіршення відносин з Україною
news-image

Голова Російської Федерації Володимир Путін заявив, що зіпсовані відносини з Україною зовсім не стали результатом анексії півострова Крим у березні 2014 року. Про це політик розповів в інтерв'ю на телеканалі "Росія-24", передає агентство "РБК-Україна", пише «Є!».

Так, на думку Путіна, шестирічний конфлікт Росії з Україною і фактичний розрив дипломатичних відносин має іншу природу, а зовсім не став результатом гасла прокремлівських еліт: "Крим наш!".

Те, що у нас відносини зіпсувалися з Україною, з Кримом в принципі не пов'язано. Крім того, я впевнений, що скоро вся ця піна (негатив між двома країнами,- прим. ред) спаде", - підсумував російський гарант.

Нагадаємо, раніше  повідомлялося, що напередодні український МЗС направив ноту протесту до Москви у зв'язку з проведенням всеросійського військового параду в Севастополі, що порушує норми міжнародного права.

Вважаємо, що проведення в тимчасово окупованих Російською Федерацією Донецьку і Луганську так званих "військових парадів", під час яких були продемонстровані 155-мм гаубиці 2А65 "Мста-Б", 122-мм гаубиці 2С1 "Гвоздика", реактивні системи залпового вогню БМ - 21 "Град", а також інша військова техніка, зокрема, зенітно-ракетні комплекси "Стріла-10", танки Т-72, БТР-80, БМП-1 є грубим порушенням зобов'язань російської сторони як сторони Мінських домовленостей та їх підписувача згідно з пунктом 2 "Комплексу заходів по виконанню Мінських угод" від 12.02.2015 та пунктом 2 "Доповнення до Комплексу заходів по виконанню Мінських угод від 12 лютого 2015 в частині, що стосується відведення танків, а також артилерійських гармат калібром до 100 мм і мінометів калібром до 120 мм (включно)", - наголошується в повідомленні зовнішньополітичного відомства.

Також читайте: У Путіна заявили, що знайти заміну Мінським угодам буде складно

Читайте також:Нафтогаз оцінив захоплені Росією українські ресурси на 8 млрд доларів