Суспільство
13 липня 2020
За порушення карантину українцям виписали штрафів на суму 6,6 млн грн
Порушення карантинних обмежень тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 тис. до 34 тис. грн і на посадових осіб - від 34 тис. грн до 170 тис. грн.
news-image

Правоохоронці з початку перевірок склали майже 18 тис. адміністративних протоколів про штрафи за порушення карантину на загальну суму 6,6 млн грн.

Про це повідомив глава Нацполіції Ігор Клименко, передає Telegram-канал "Коронавірус у цифрах".

Зокрема, Національна поліція 10 липня склала 235 адміністративних протоколів у зв'язку з порушенням карантинних заходів у магазинах, кафе і ресторанах. Щодня представники Держспоживслужби перевіряють близько 4 тис. об'єктів. Інспектори відомства за результатами перевірок виписали 896 приписів і 74 штрафи.

Нагадаємо, що порушення карантинних обмежень тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 тис. до 34 тис. грн і на посадових осіб - від 34 тис. грн до 170 тис. грн.

Як ми писали, Угорщина посилює карантин, обмеження стосуються й українців. Громадян країн "червоної зони" до Угорщини не пропустять.

До речі, Степанов розповів, як планують організувати навчання з 1 вересня та коли визначаться остаточно. Дистанційний освітній процес має залишатися можливістю навчатися під час пандемії, але не замінити традиційне.

Також стало відомо, що коронавірусом інфікувалися майже тисяча медиків на Львівщині. Із 997 медичних працівників, інфікованих коронавірусом, 316 лікарів, медсестри та фельдшери – 411, молодший медичний персонал – 176, інші медпрацівники– 94.