Суспільство
14 липня 2020
Кабмін розгляне необхідність продовження карантину
На наступному тижні буде засідання Кабміну, на якому розглядатимуть питання необхідності продовження карантину.
news-image

Кабінет міністрів на наступному тижні розгляне необхідність продовження карантину.

Про це повідомляє  "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформованого співрозмовника в Міністерстві охорони здоров'я.

На наступному тижні буде засідання Кабміну, на якому розглядатимуть питання необхідності продовження карантину".

Мова йде про продовження адаптивного карантину по регіонах. В Україні діє адаптивний карантин: у регіонах можуть бути різні обмеження через коронавірусну хворобу COVID-19.

Рішення послаблювати карантинні обмеження чи робити їх жорсткішими приймає місцева влада за результатами засідань комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на основі відповідності критеріям МОЗ.

Як стало відомо, за порушення карантину українцям виписали штрафів на суму 6,6 млн грн. Порушення карантинних обмежень тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 тис. до 34 тис. грн і на посадових осіб - від 34 тис. грн до 170 тис. грн.

Як ми писали, Угорщина посилює карантин, обмеження стосуються й українців. Громадян країн "червоної зони" до Угорщини не пропустять.

До речі, Степанов розповів, як планують організувати навчання з 1 вересня та коли визначаться остаточно. Дистанційний освітній процес має залишатися можливістю навчатися під час пандемії, але не замінити традиційне.

Також стало відомо, що коронавірусом інфікувалися майже тисяча медиків на Львівщині. Із 997 медичних працівників, інфікованих коронавірусом, 316 лікарів, медсестри та фельдшери – 411, молодший медичний персонал – 176, інші медпрацівники– 94.