Війна
14 липня 2020
Російські найманці забрали тіло загиблого біля Зайцевого українського військового, убитий медик і поранений військовий досі на полі бою - ЗМІ
ОБСЄ намагається домовитися з бойовиками, щоб забрати тіло військового медика та пораненого бійця 35-ї ОБМП, які 13 липня потрапили в засідку бойовиків біля смт Зайцевого Бахмутського району Донецької області під час евакуації загиблого.
news-image

Російські найманці забрали собі тіло українського бійця, який підірвався на невідомому вибуховому пристрої і якого вийшла евакуйовувати група, яка потрапила під ворожий обстріл, повідомляється на сайті ТСН.

Як наголошується в повідомленні, наразі ОБСЄ намагається домовитися з бойовиками, щоб забрати тіло військового медика та пораненого бійця 35-ї ОБМП, які 13 липня потрапили в засідку бойовиків біля смт Зайцевого Бахмутського району Донецької області під час евакуації загиблого. При цьому інформації про те, чи живий наразі поранений, немає.

Як повідомлялося, у понеділок російські найманці в зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі обстріляли групу з трьох військовослужбовців, які намагалися провести евакуацію тіла українського солдата, що підірвався раніше на невідомому вибуховому пристрої в районі Зайцевого того самого дня. Група військовослужбовців у білих касках і з відповідними розпізнавальними знаками вирушила за тілом загиблого після підтвердження режиму "тиша". Унаслідок вогню, який відкрили найманці на ураження, військовий медик загинув, одного військовослужбовця поранено, ще один дістав бойову травму.

Тіла загиблих і поранений військовослужбовець залишилися на місці обстрілу. Було розпочато переговори з СММ ОБСЄ про їх евакуацію.

Як ми писали, бойовики на Донбасі вбили українського медика – під час евакуації загиблого та пораненого. Окупанти відкрили вогонь на ураження зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, командувач ООС розповів про сценарії можливого наступу РФ. Збройні сили України розглядають сценарії можливого наступу Росії по всьому периметру українсько-російського державного кордону.

Також ми повідомляли, що від ворожого обстрілу в Зайцевому загинула мирна мешканка. Окупанти в черговий раз відкрито продемонстрували ігнорування Мінських домовленостей та вкотре підтвердили, що вони прийшли на Донбас вбивати, грабувати і руйнувати.

До речі, за червень втрати російських найманців на Донбасі становили 100 осіб убитими і пораненими. За підтвердженими даними розвідки, втрати російсько-окупаційних військ за червень склали: загиблими – 42 особи; пораненими – 58 осіб.

Читайте також:Війна на Донбасі: штаб повідомив про загибель двох українських військових