Рада хоче запровадити штрафи для АЗС за нелегальну торгівлю
Відтепер нелегальні АЗС можуть отримати від 17 тисяч до 85 тисяч гривень штрафу за торгівлю пальним без дозвільних документів.
news-image

АЗС можуть отримати до 85 тисяч гривень штрафу за нелегальну торгівлю пальним

Верховна рада планує передбачити штрафи для автозаправних станцій за нелегальну торгівлю пальним. Нардепи схвалили відповідний законопроект №2515 за основу у першому читанні.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За нього проголосували 244 парламентарів.

Відтепер нелегальні АЗС можуть отримати від 17 тисяч до 85 тисяч гривень штрафу за торгівлю пальним без дозвільних документів.

Оптову або роздрібну торгівлю пальним без дозволу пропонують карати штрафом від 1 до 2 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 тисяч - 34 тисячі гривень) з конфіскацією пального, транспортних засобів, ємностей та обладнання, що використовували для реалізації такого пального, грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адмінправопорушення.

Якщо таке порушення вчиняють повторно протягом року, або воно пов'язане з отриманням доходу у великих розмірах, то сума штрафу зростає: від 2 тисяч до 5 тисяч таких мінімумів (34 тисячі - 85 тисяч гривень) з конфіскацією пального, транспорту, ємностей та обладнання, що використовувалися для реалізації такого пального, грошей, одержаних від продажу.

При цьому під отриманням доходу у великих розмірах мається на увазі, коли його сума у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Крім того, інші порушення правил торгівлі пальним тягнуть за собою штраф у розмірі від 500 до 1 тисячі таких мінімумів (8500-17 тисяч гривень).

Як ми писали, за порушення карантину українцям виписали штрафів на суму 6,6 млн грн. Порушення карантинних обмежень тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 тис. до 34 тис. грн і на посадових осіб - від 34 тис. грн до 170 тис. грн.

До речі, Зеленський скасував кримінальну відповідальність за нетверезе водіння. Водії, яких затримали на нетверезому кермуванні впродовж останніх двох днів, будуть відповідати за злочин за адміністративним законодавством.

Нагадаємо, штрафів за прострочені на карантині кредити не буде - Зеленський підписав закон. Закон захищає позичальників від нарахування штрафів і пені за кредитами в період карантину та у 30-денний строк після його завершення.

Читайте також:ОПЕК перенесла зустріч щодо перемир'я в нафтовій війні з Росією