Український завод планує виробляти електромобілі Volkswagen
Посприяти налагодженню випуску електрокарів в Україні має нове законодавство.
news-image

На закарпатському заводі “Єврокар”, що нині складає автомобілі Skoda, планують виробляти електромобілі Volkswagen. Про це повідомляє Екотаун.

Закарпатський “Єврокар” працює над тим, щоб на заводі виробляли електрокари Volkswagen. Для регіону робота з таким інвестором – справжній прорив”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, посприяти налагодженню випуску електрокарів в Україні має нове законодавство.

Законопроекти No3476 і No3477 повинні стимулювати розвиток електромобільного напрямку в Україні. Перший документ передбачає продовження пільг на електромобілі до 2025 року, а другий – звільняє від податків до 2029 року комплектуючі та обладнання для виробництва електрокарів.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики вже підтримав законопроекти і рекомендував Верховній Раді прийняти їх.

Скоріш за все, йдеться про нові моделі не тільки бренду VW (зокрема, сімейства ID.), але й інших марок групи Volkswagen – Skoda, SEAT та ін. До речі, зовсім скоро на ринок повинен вийти перший електричний кросовер Skoda під назвою Enyaq.

Volkswagen вже почав виробництво свого першого електричного кросовера.

Як ми писали, легалізація грального бізнесу поповнить казну на 4-8 млрд грн, - експерт. Застосування закону про гральний бізнес поповнить державний бюджет на суму до 8 млрд грн на рік, але при поточному рівні видатків це надто малі суми.

Нагадаємо, Німеччина інвестує в екопроєкти на Сумщині. Екопроєкти впроваджуватимуть на території Деснянського біосферного резервату — природоохоронної території, затвердженої рішенням ЮНЕСКО.