Україна
17 липня 2020
На Львівщині розквітли найрідкісніші орхідеї в Європі
Орхідеї розквітли в національному природному парку “Північне Поділля” на Бродівщині. Найцінніша з них – найрідкісніша орхідея в Європі Скрученик приємний.
news-image

На Львівщині виявили місця зростання рідкісних червонокнижних орхідей, які вважалися зниклими. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Орхідеї розквітли в національному природному парку “Північне Поділля” на Бродівщині. Найцінніша з них – найрідкісніша орхідея в Європі Скрученик приємний.

Рослина зростає тільки в одному місці в Європі – у Бродівському районі. Скрученик приємний (Spiranthes amoena) занесений в Червону книгу України, як і всі інші орхідеї. Окрім того, екологи виявили Булатку довголисту (Cephalanthera longifolia), яку вважали зниклою через посуху”, – йдеться у повідомленні.
Пошуки цих видів не давали результатів багато років, однак несподівано трапилась зростання рідкісних орхідей. Десь півсотні квітуючих особин. Для української флори це значний успіх», – розповів ботанік Володимир Баточенко.

Для флори України притаманне зростання від 66 до 70 видів родини орхідних. Більшість з них включена до Червоної книги України. У третьому виданні Червоної книги України перераховано 68 видів родини Зозулинцеві Orchidaceae.

Нагадаємо, в Україні відновлять 100 історико-культурних пам’яток. Проєкт буде презентований найближчим часом та вже готовий до розгляду міністерствами. До переліку об’єктів, що підлягають відновленню, «увійдуть об’єкти, які об’єднають всю країну».

Як ми писали, українець заснував музей селфі в США. Людям потрібно щось нове, кольорове і яскраве. Всі розуміють, що сучасна молодь – це покоління Instagram.

Також стало відомо, що у Києві з'явиться віртуальний музей Івана Франка. Реалізація такого проєкту допоможе актуалізувати постать І. Франка в суспільстві, популяризуватиме історико-культурне надбання в Україні та за кордоном, сприятиме збереженню культурної спадщини Івана Франка і його родини.

Читайте також:На Рівненщині ремонтують дорогу до одного з 7 чудес України