Події
17 липня 2020
Камери зафіксували на дорогах порушень на 52 млн грн штрафів
Гроші підуть на покращення дорожньої інфраструктури та на безпеку дорожнього руху.
news-image

За 45 днів роботи системи автоматичної фотовідеофіксації порушень Правил дорожнього руху швидкість авто зменшилася у 5 разів, а в бюджет держави вже надійшло 52 мільйони гривень штрафів.

Про це повідомляють на сайті МВС.

Зазначається, що ці гроші підуть на покращення дорожньої інфраструктури та на безпеку дорожнього руху. Також в МВС додають, що вже вдалося на великий відсоток знизити ймовірність ДТП.

Наразі закуповуються ще 300 камер фотовідеофіксації порушень Правил дорожнього руху для загальнодержавних трас. Вони будуть встановлені до кінця року», — додали у міністерстві.

Нагадаємо, що система автоматичної фіксації правопорушень ПДР запрацювала з 00:00 першого червня, зокрема й у Києві. 

Раніше ми писали про смертельну ДТП під Києвом: водія Мercedes арештували без права на заставу. Сам Желепа під час засідання заявив, що написав заяву про відмову від послуг адвоката, що він не проти задоволення клопотання та визнає свою вину.

До речі, Зеленський скасував кримінальну відповідальність за нетверезе водіння. Водії, яких затримали на нетверезому кермуванні впродовж останніх двох днів, будуть відповідати за злочин за адміністративним законодавством.

Також стало відомо, що за місяць фотофіксації ПДР водії сплатили 31 мільйон гривень штрафів. У МВС кажуть про зниження кількості перевищень швидкості руху вчетверо.

Читайте також:Максим Куляєв про причини смертельної ДТП в Києві