Світ
17 липня 2020
NASA перенесла запуск найбільшого у світі телескопа
Найбільший у світі телескоп стартує восени наступного року
news-image

Національне управління по аеронавтиці та дослідженню космічного простору (NASA) відклало запуск космічного телескопа імені Джеймса Уебба. Це рішення пов'язане з наслідками пандемії коронавіруса. Про це повідомив портал Space News, пише «Є!».

NASA оголосило про відстрочення запуску найбільшого у світі космічного телескопа. "Джеймс Вебб" протягом семи місяців стикався з негараздами, пов'язаними з технічними проблемами та наслідками пандемії коронавіруса", - йдеться в повідомленні космічного агентства.

Як зазначають у NASA, новий запуск запланований на 31 жовтня 2021 року. За словами Грега Робінсона, директора програми запуску телескопа, через пандемію коронавіруса в Каліфорнії, на базі, де фахівці працюють з цим телескопом, показник продуктивності значно зменшився.

Він також додав, що згідно з правилами NASA, необхідно також виділити певний резервний час для запуску програми космічного апарату. Відзначається, що попередній запуск телескопа імені Джеймса Вебба був призначений на кінець березня наступного року.

Також читайте: SpaceX вивела на орбіту ще 60 супутників Starlink

Читайте також:Українці працюють над запуском у США ракети-носія «Антарес»