Серіал “Чорнобиль” здобув 7 нагород престижної телепремії BAFTA TV
Премія є аналогом американської нагороди Еммі.
news-image

Телесеріал HBO про ядерну катастрофу «Чорнобиль» отримав сім нагород премії BAFTA TV. Список усіх переможців і нагород можна подивитися на сайті премії, пише Укрінформ.

Зазначається, що «Чорнобиль» був відзначений у 14 категоріях, у тому числі і як «Найкращий міні-серіал». З них багатосерійна драма взяла рівно половину – сім нагород: за режисуру, операторську роботу, музику, монтаж, костюми, роботу художника, звук.

Як відомо, нагородження мало відбутися ще навесні, але було перенесене через пандемію коронавірусу. Через неї ж церемонію проводили не в прямому ефірі, а записали заздалегідь. Другу частину нагород вручатимуть 31 липня.

Премія BAFTA у телебаченні — щорічна нагорода, яка вручається Британською академією телебачення та кіномистецтва з 1955 року за визначні заслуги в галузі телебачення. Премія є аналогом американської нагороди Еммі.

“Чорнобиль” — п’ятисерійний британсько-американський мінісеріал, створений і написаний Крейгом Мезіном та зрежисований Юганом Ренком.

Раніше ми писали, що в Україні знімають поліцейську комедію «Бурштинові копи». У центрі сюжету "Бурштинових копів" опиниться життя патрульного Максима.

Також стало відомо, що держава виділила 25 млн грн на фільм Сенцова. Проєкт внесли в Програму створення та розповсюдження національного кіно на 2013 рік.

До речі, зйомки фільму за романом Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна) «Я, «Побєда» і Берлін» розпочнуться у Львові у липні 2020 року — напередодні міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся зі знімальною групою фільму, де заявив про користь від зйомок фільму.