Україна
22 липня 2020
Дайджест головних новин за 22 липня
Читайте про найголовніші події дня, 22 липня.
news-image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 21 липня.

Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 серпня

Кабінет міністр України підтримав постанову про продовження адаптивного карантину до кінця літа — до 31 серпня. Постанову протягом одного дня мають допрацювати. Це рішення ухвалили на засіданні Кабміну 22 липня.
Нова постанова діятиме з 1 серпня до 31 серпня. Залежно від епідемічної ситуації будуть встановлювати «зелені», «жовті», «помаранчеві» та «червоні» рівні небезпеки. Рівень встановлюватиметься автоматичною системою і затверджуватиметься комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Як відбувалося захоплення і звільнення заручників у Луцьку

Ранок у Луцьку 21 липня сколихнула новина: рейсовий автобус "Берестечко-Краснилівка" захопив терорист. Маршрутка опинилася на центральній площі міста – Театральному майдані – під прицілом озброєного чоловіка. Про те, що в автобусі є озброєний терорист, поліція Волині дізналася о 9:25, коли отримала телефонний дзвінок на лінію 102. Терорист протримав людей в автобусі майже 12 годин. Силовики оточили місце події та оголосили оперативний план "Заручник". Мобільні телефони пасажирів маршрутки не відповідали. Спочатку з'являлися різні дані про кількість заручників. За даними поліції в салоні знаходилися від 10 до 20 пасажирів, в тому числі, як повідомляють місцеві ЗМІ – діти та вагітні жінки. СБУ говорило про десятеро людей. Після звільнення вияснилось, що в маршрутці знаходилося 13 людей, а сам терорист діяв не один, а мав спільників в інших містах. Деталі за цим посиланням

Ігор Луценко про те як висвітлюватиме події з захопленням заручників у Луцьку російська пропаганда в Україні

Журналіст та громадський діяч Ігор Луценко розповів на своїй сторінці у фейсбук про те як висвітлюватиме події з захопленням заручників у Луцьку російська пропаганда в Україні. Ігор Луценко впевнений, що не зупинить пропагандистів той факт що терорист, судячи з попередніх даних, ментально перебуває у русском мире. Що своє мережеве соціальне життя він веде у Однокласниках, що дивиться російські фільми, російські телепередачі, цитує російських класиків та мислителів. В уяві цієї людини - Колима, у його стрічці друзів - росіяни.

Всеукраїнська акція «ЗА збереження очної форми навчання». Пряма трансляція

Сьогодні на Хрещатику відбулася Всеукраїнська акція за збереження очної форми навчання — проти запровадження масового дистанційного онлайн навчання. Кореспондент інфопростору «Є!» перебував на місці подій і проводив пряму трансляцію.  У кожному місті та населеному пункті України біля місцевої адміністрації батьки, працівники освіти, небайдужі активні люди збираються, щоб відстояти право дітей здобувати освіту у закладах освіти без примусового переведення на онлайн навчання. Активісти збирають підписи, які потім передадуть зі своїми вимогами. 

Війська військового округу Росії на кордоні з Україною в повному складі вивели на полігони

У Росії військових Південного військового округу в повному складі вивели на полігони для проведення екстрених навчань. Для перевірки стану боєготовності прибув начальник Генштабу Збройних Сил Російської Федерації, перший заступник Міністра оборони РФ генерал армії Валерій Герасимов. Герасимов перевірив війська, які, в тому числі, знаходяться на кордоні з Донецькою областю. Російський військовий начальник повідомив, що навчання, організовані для округу, мають двостороннє охоплення.

Акція проти незаконного видобутку піску. Пряма трансляція

Зараз в Києві за адресою вулиця Промислова, 4, проходить акція проти незаконного видобутку піску. Кореспондент інфопростору «Є!» знаходиться на місці подій та проводить пряму трансляцію. Присутні журналісти та активісти. Детільніше про акцію за цим посиланням.

Ексклюзивне інтерв'ю з Олександром Дубінським

 Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з Олександром Дубінським, народним депутатом від партії "Слуга народу". Олександр Дубінський стверджує, що українська мова - єдина державна мова України.

Зазначимо, що поліція посилила заходи безпеки у дев'яти регіонах.

Також повідомляли коли країни світу відкриють кордони для українців

Нагадаємо, що з нової форми команди Шевченка зникло гасло “Слава Україні!”.

Читайте також:Ребров відмовився очолити київське «Динамо»