Події
22 липня 2020
Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 серпня
Залежно від епідемічної ситуації будуть встановлювати «зелені», «жовті», «помаранчеві» та «червоні» рівні небезпеки.
news-image
Кабінет міністр України підтримав постанову про продовження адаптивного карантину до кінця літа — до 31 серпня. Постанову протягом одного дня мають допрацювати. Це рішення мають ухвалити на засіданні Кабміну 22 липня.

Нова постанова діятиме з 1 серпня до 31 серпня. Залежно від епідемічної ситуації будуть встановлювати «зелені», «жовті», «помаранчеві» та «червоні» рівні небезпеки. Рівень встановлюватиметься автоматичною системою і затверджуватиметься комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС), повідомляє кореспондент Громадського.

Моніторинг рівня небезпеки проводитимуть за тими показниками, що є зараз:

завантаженість ліжок в закладах охорони здоров'я складає понад 50%;

середня кількість ПЛР-досліджень та ІФА-тестів менше, ніж 24 на 100 тис. населення протягом тижня;

коефіцієнт виявлення випадків коронавірусу понад 11%;

показник динаміки зростання випадків COVID-19 понад 10%.

Зокрема у регіонах «зеленої» зони дозволять відкривати дитячі табори й оздоровчі заклади.

Якщо п'ять днів поспіль у «зеленому» регіоні погіршуються показники щодо COVID-19, то він спершу переходить на «жовтий» рівень.

Наагадаємо, в Україні планують відкрити школи з 1 вересня в звичайному режимі. В Україні школи запрацюють за новими правилами: що зміниться.

До речі, станом на 19 липня до послаблення протиепідемічних заходів не готові вісім областей України. Зокрема, не готові Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Харківська та Чернігівська області.

Також стало відомо, що не треба поспішати продовжувати карантин більше, ніж на місяць, наголосив Президент України Володимир Зеленський під час традиційної селекторної наради за участю представників уряду та правоохоронних органів, яка відбулася під його головуванням

Читайте також:Має вищу освіту і середній вік: в Україні склали портрет безробітного