Політика
3 березня 2015
П'ять високопосадовців покінчили з собою протягом останніх двох місяців
Найгучнішим самогубством був трагічний інцидент з Михайлом Чечетовим. Однак ним список не обмежується
news-image

В Україні не припиняються самогубства серед високопосадовців, пише Є | Єдність.інфо. Інтернет-видання "Знай" нарахувало, що тільки з початку року п'ятеро колишніх високопосадовців наклали на себе руки.

26 січня перший заступник начальника "Укрзалізниці" 57-річний Микола Сергієнко застрелився з мисливського карабіну Blazer калібру 7,62 мм, що був офіційно зареєстрований. Близько 16-ої години чоловік несподівано зателефонував дружині, сказав, що не хоче далі жити. Жінка дісталася помешкання за півгодини, та було вже пізно. Правоохоронці кажуть, що на момент трагедії в квартирі, окрім потерпілого, нікого не було, двері та вікна зачинені з середини, а замки не пошкоджено. За словами дружини загиблого останнім часом він перебував у стані депресії.

Посаду в "Укрзалізниці" він обіймав з квітня 2010 року по квітень 2014 року. Жив в Оболонському районі столиці. 

29 січня у власному будинку було знайдено тіло 63-річного Олексія Колесника, колишнього голови Харківської обласної адміністрації. Повішене тіло виявив сусід і зателефонував до міліції. Знайомі чиновника розповідали в інтерв'ю журналістам, що перед тим він майже всю ніч молився, зранку чистив сніг на подвір'ї, а потім пішов до гаража, де і наклав на себе руки. Зробив це в день народження свого друга та політика Євгена Кушнарьова, якого смертельно поранили на полюванні. Знайомі Колесника кажуть, що він часто переживав депресії.

25 лютого повісився мер Мелітополя 57-річний Сергій Вальтер. Його тіло у власному будинку знайшли родичі. В 2013-му році чиновника звинуватили в отриманні хабара в особливо-великих розмірах та створенні організованого злочинного угруповання. Прокурор просив для Вальтера 14 років тюрми, а руки на себе мер наклав за кілька годин до початку судового засідання. Тепер справу проти нього через смерть закриють, а друзі Вальтера звинувачують у смерті голови місцевого прокурора, який "два роки мучив чесну людину".

Наступного дня в гаражі було знайдено тіло заступника начальника Мелітопольської міліції 47-річного Олександра Бардюга. Причини смерті невідомі.

Знайомі казали, що екс-міліціонер був на лікарняному через гіпертонічний криз. Знайомі кажуть, що він був досить огрядний, страждав на ядух, тому смерть через проблеми зі здоровям цілком можлива. В місті не вірять в збіг обставин, бо адвокатом Вальтера був колишній начальник Бордюга. Причина смерті міліціонера стане відомо після розтину.

Завершив низку зимових самогубств нардеп та екс-заступник голови фракції Партії регіонів 61-річний Михайло Чечетов. Він викинувся з вікна квартири на 17-го поверсі, перед цим залишив записку. За словами дружини, Чечетов був у депресії через кримінальні справи, які порушили проти нього.

21 лютого суд арештував Чечетова, але 23 лютого за нього внесли заставу розміром 5 млн. грн. "В дитинстві я дуже хотів стати льотчиком-винущувачем. Просто марив цією професією", - розказував в інтерв'ю на своє 60-річчя депутат.