Події
23 липня 2020
Протест вкладників Укрбуду. Пряма трансляція
Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію.
news-image

Сьогодні, 23 липня, під КМДА проходить акція протесту вкладників "Укрбуду", інвесторів банку "Аркада" та медичних працівників двох клінік Києва. Зібралось близько півтисячі людей.

Кореспондент інфопростору «Є!» перебуває на місці подій і проводить пряму трансляцію. 

Будівництво і медицина - напрямки різні, але прізвища фігурують одні й ті ж. Прізвища посадовців Київради. 

Представники клінік мікрохірургії ока та клініки репродуктивної медицини  кажуть, що в них немає фінансування з боку держави, тому вони просять, щоб їхні лікарні перейшли на баланс МОЗ України. Все нове устаткування - це допомога небайдужих людей, а зарплати лікарям блокує Національна Служба здоров'я 

Присутні представники різних об'єднань та організацій. Дуже велика кількість прапорів.

Інвестори банку Аркада кажуть що їм не потрібна фінансова підтримка, а вирішення їх проблеми. Протест 56 днів триває у наметовому містечку. Проблема не вирішується взагалі. 

Інвестори "Укрбуду" звертаються до депутатів КМДА, нагадують, що сам президент сказав, що вирішить проблему. Вони запитують чи слова президента для них щось значать.

Активісти принесли плакати з різними лозунгами. 

Виступаючий активіст каже, що депутати блокують рішення Кличка.

Активісти в черзі до мікрофону, почались суперечки між представниками за час виступу і чергу. 

Присутні представники різних об'єднань та організацій. Дуже велика кількість прапорів.

 Також активісти звертаються до Кличка, щоб не допустив нового Майдану під стінами КМДА. Активісти вимагають звернути увагу на це питання і допомогти своїм виборцям вирішити його. 

Люди уже два роки чекають на власне житло. 

Активісти вимагають відмінити пайові внески для вкладників і дати можливість забудовникам відновити будівництво будинків, яке заблоковано місцевою бюрократією. 

На акції дуже гучно. 

Активісти вимагають, щоб депутати вийшли до них спілкуватися, шкодують, що вони обирали таких депутатів і не виконують обіцянок.  Причому жодної. 

Зараз виступають представники центру мікрохірургії ока. Просять вплинути на ситуацію з ситуацією по фінансуванні роботи центру. Нагадуюьть депутатам, що в них теж проблеми з зором і якщо вони знищать центр, то їм не буде куди звертатись зі своїми проблемами. Працівникам просто прийдеться їхати на роботу закордон. 

Зелену димову завісу зробили активісти, щоб привернути увагу депутатів, які так і не вийшли до них. 

Також є представники ГО "Русанівські сади",  які виступають проти недоцільного використання коштів для будівництва Подільського мосту, проти знищення зелених зон. Цей міст, точніше з'їзди, можуть знищити їх життя. Активісти прогнозують затори і нові проблеми  з їх житлом. Активісти вимагають передивитись план будівництва мосту  і внести зміни в план будівництва. 

Спікер закликає людей підтримувати акцію гучними криками аби привернути увагу депутатів.

Саме у ці хвилини відбувається засідання у Київській міські раді, тому активісти намагаються чим гучніше проводити акцію протесту, аби привернути увагу чиновників.

Люди вимагають, щоб відмінили пайові внески для Укрбуду, інакше вони будуть змушені чекати ще мінімум півроку. 13 тисяч сімей вклали кошти у нові квартири, і лише формальні перешкоди сьогодні стоять на заваді початку будівництва.

Спікер говорить, що вкладники оплатили уже квартири, і не будуть сплачувати жодних пайових внесків.

Мітингуючі викрикують слова "пайові", "Укрбуд" та свистять у дудки.

Активісти в гучномовець викрикують : Кличко - мер рейдерів і будівельної мафії, Кличко - руки геть від законного будівництва,  Кличко кришує своїх забудовників!  та інші гасла.

Спікер медичних представників закликав їх повертатись до свої пацієнтів, а проблему вирішувати залишається ініціативна група. 

Аркада будує дитсадки і школи а Кличко руйнує - виголошують активісти.

Організатори  акції обіцяють йти на радикальні кроки, якщо проблеми не будуть вирішуватися. 

 

 

 

Активісти викликують різні звернення до Кличка: Кличко - ми не груші для биття, ми виборці. Мер має допомагати. Обіцяє одне а робить інше. Кличко вміє добре брехати. Кличко мер рейдерів та будівельної мафії.

До страйкуючих приєднались активісти, що виступають проти незаконного видобутку піску. Представник наголошує, що такими діями руйнується русло Дніпра і наноситься матеріальна та природна шкода Києву. Активіст просить депутатів звернути увагу на те, як піщані нелегали в центрі Києва незаконно вкористовують майно столиці, так як суми незаплачених податків захмарні. 

Впродовж трьох годин акція не стихає. Інвестори не покидають місце подій так як зараз проходить засідання депутатів КМДА. 

Раніше під Офісом президента України проходила акція протесту вкладників Укрбуду.

Нагадаємо, вчора проходила всеукраїнська акція «ЗА збереження очної форми навчання». 

Також повідомляли про протести за зелену енергетику та акцію проти незаконного видобутку піску.

Читайте також:В Києві знов протести. Пряма трансляція