Суспільство
23 липня 2020
У МОН повідомили, в яких регіонах діти зможуть піти до школи з вересня
Діти зможуть піти до школи 1 вересня, якщо регіон не потрапляє до "червоної зони" у новому адаптивному карантині.
news-image

У Міністерстві освіти розповіли, що діти зможуть піти до школи 1 вересня, якщо регіон не потрапляє до "червоної зони" у новому адаптивному карантині. Про це заявила заступниця міністра освіти Любомира Мандзій в ефірі телеканалу "Україна 24".

У разі, якщо ваша територія потрапить в "зелений", "жовтий" або "помаранчевий" рівень — ви можете бути впевнені, що діти 1 вересня сядуть за шкільні парти. Тільки на "червоному" рівні є заборона відвідування закладів освіти", - пояснила Мандзій.

Вона додала, що рівень епідемічної ситуації встановлюватимуть на певний проміжок часу.

Нагадаємо, карантин в Україні продовжили до 31 серпня; уряд також вирішив змінити формат адаптивного карантину, з 1 серпня він працюватиме інакше.

Як ми писали, в Україні планують відкрити школи з 1 вересня в звичайному режимі. В Україні школи запрацюють за новими правилами: що зміниться.

До речі, станом на 19 липня до послаблення протиепідемічних заходів не готові вісім областей України. Зокрема, не готові Вінницька, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Харківська та Чернігівська області.

Також стало відомо, що не треба поспішати продовжувати карантин більше, ніж на місяць, наголосив Президент України Володимир Зеленський під час традиційної селекторної наради за участю представників уряду та правоохоронних органів, яка відбулася під його головуванням

Читайте також:Всеукраїнська акція «ЗА збереження очної форми навчання». Пряма трансляція