Український кінопроєкт отримав фінансування від чеського кінофонду
Дебют Максима Наконечного, який створюється у копродукції України, Хорватії та Чехії, отримав 2,7 млн. чеських крон (100 000 євро).
news-image

Український кінопроєкт “Спас” став однією з 12 стрічок з міноритарною копродукцією, які отримали фінансування від Чеського кінофонду Czech Film Fund. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Зазначається, що дебют Максима Наконечного, який створюється у копродукції України, Хорватії та Чехії, отримав 2,7 млн. чеських крон (100 000 євро).

У Держкіно розповіли, що “Спас” – складна психологічна драма, в основі якої історія з російсько-української війни на Донбасі. Метою режисера є розповідь про наслідки війни і боротьбу з ними.

«Хочу показати людину, яка, будучи жертвою, перестає нею бути, бо перестає вважати себе жертвою, і таким чином перериває ланцюг причини і наслідків», – коментує Наконечний.

Команда фільму майже повністю жіноча: оператор – Христина Лизогуб (“Школа №3”), художник проєкту – Марія Хомякова, художник з костюмів – Софія Дорошенко, художник з гриму – Анна Лукашенко, кастинг-директор – Тетяна Симон.

Автори сценарію – Ірина Цілик та Максим Наконечний, продюсери – Дар’я Бассель, Єлізавета Сміт.

У головній ролі – Рита Бурковська (“Стасіс”). У другопланових ролях – ветеран війни і продюсер Мирослав Гай (“Брати по зброї”), сценарист і режисер Наталія Ворожбит (“Кіборги”, “Погані дороги”).

Кінопроєкт драми “Спас” є одним з переможців Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно. Зйомки фільму розпочнуться цього літа у Києві.

До речі, Голлівуд вперше придбав український фільм: з'явився моторошний трейлер стрічки Let it snow.  Англомовне відео з'явилось на ютубі та одразу ж привернуло увагу користувачів мережі.

Раніше ми писали, що в Україні знімають поліцейську комедію «Бурштинові копи». У центрі сюжету "Бурштинових копів" опиниться життя патрульного Максима.

Також стало відомо, що держава виділила 25 млн грн на фільм Сенцова. Проєкт внесли в Програму створення та розповсюдження національного кіно на 2013 рік.

 

Читайте також:Творець фільму «Земляни» відреагував на захоплення заручників у Луцьку