Політика
24 липня 2020
Пальчевський та його партія нарощують рейтинг в Києві, - соціологи
Згідно з даними опитування, якби вибори відбулися в найближчі вихідні, то партію "Перемога Пальчевського" підтримало б 14% киян.
news-image

Згідно із результатами опитування, яке проводили в Києві з 13 по 15 липня співробітники Центру суспільного розвитку "ІНТЕР-АКЦІЯ", на виборах київського міського голови відомого бізнесмена і громадського діяча Андрія Пальчевського готові підтримати вже 22% жителів столиці. Про це пише comments.ua.

За інформацією соціологів, за Віталія Кличка готові проголосувати 23% опитаних респондентів. Експерти пояснюють такі коливання високим рівнем невдоволення виборців роботою міського голови.

В цілому, рейтинг потенційних кандидатів виглядає так:

Віталій Кличко ("УДАР") - 23,8%

Андрій Пальчевський ("Перемога Пальчевського") - 22,7%

Микола Томенко (Рідна країна) - 10,5%

Ігор Смешко ("Сила і честь") - 5,7%

Андрій Білецький ("Національний корпус") - 5,5%

Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність") - 4,5%

Ірина Верещук ("Слуга народу") - 4,1%

Сергій Притула ("Голос") - 3,9%

Згідно із даними опитування, стрімко зростає рівень підтримки і політичної сили "Перемога Пальчевського". Якби вибори відбулися в найближчі вихідні, то її б підтримали 14,0% містян:

"Європейська солідарність" - 16%

"Слуга народу" - 14,7%

"Перемога Пальчевського" - 14,0%

Також варто відзначити, що партія "УДАР" Віталія Кличка не ввійшла в трійку лідерів: в липні її підтримують менше 10% виборців.

Нагадаємо, раніше Пальчевський заявив про створення нової альтернативної політсили. Політик, схоже, налаштований рішуче і підкреслив, що його сила для тих, хто хоче перемагати.

До речі, нардеп Тищенко розповів, про плани балотуватися в мери Одеси. Проте, це можливо лише в тому випадку, якщо відповідне рішення прийме Президент України Володимир Зеленський.

Як ми повідомляли, народний депутат Ірина Верещук стала кандидатом в мери Києва від партії "Слуга Народу". 

Читайте також:Парламентарі змінили виборче законодавство