Україна
25 липня 2020
Україна затвердила нові критерії для країн «червоної зони». Після приїзду з них потрібна самоізоляція
Люди, які прибули з таких країн, будуть зобов'язані встановити та активувати мобільний додаток системи контролю
news-image
Україна змінила критерії визначення країн зі значним рівнем поширення COVID-19, після прибуття з яких потрібна самоізоляція, обсервація або ПЛР-тест.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів про продовження адаптивного карантину, затверджену раніше й опубліковану 24 липня, пише «Є!».

Так, країною «червоної зони», тобто зі значним рівнем поширення коронавірусу, уряд вважатиме держави, в якій наявна одна з таких ознак:

  • кількість нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні;
  • приріст нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 у державі за останні 14 днів порівняно з попередніми 14 днями становить більш як 30 відсотків.

В постанові зазначається, що люди, які прибули з таких країн, будуть зобов'язані встановити та активувати мобільний додаток системи контролю. Якщо людина не має змоги встановити такий додаток, вона буде зобов'язана пройти обсервацію.

Водночас самоізоляція та обсервація після в'їзду в Україну не потрібна, якщо людина отримала негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, який провели після перетину кордону або не пізніше ніж за дві доби до цього.

Перелік держав із значним поширенням COVID-19 формує Міністерство охорони здоровя і переглядає щотижня. 

Читайте також: В Італії знову фіксують зростання кількості випадків COVID-19

Як ми писали раніше, забирають все, навіть одяг: що загрожує українцям, які мають комунальні борги