Війна
26 липня 2020
На Донбас відправляють українських миротворців
Українська сторона продовжує підготовку до повного припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі
news-image

З цією метою на передову відправлять українських миротворців ООН і залучать представників вітчизняних та іноземних ЗМІ, пише «Є!»  з посиланням на прес-центр штабу ООС.

На першу лінію нашої оборони в Донецькій і Луганській областях починають прибувати спеціально відряджені українські військовослужбовці, більшість з яких мають чималий бойовий досвід і безпосередньо займалися профільними питаннями під час участі у миротворчих місіях під егідою ООН”, – йдеться у повідомленні.

На думку військових, це дозволить запобігти провокаціям.

Перш за все, такий крок дозволить не відволікати особовий склад підрозділів Об’єднаних сил від виконання бойових завдань і запобігати ймовірним провокаціям. Водночас це не позбавить українських воїнів можливості для самозахисту, як це гарантує стаття 51 Статуту ООН”, – додали у прес-центрі.

У штабі ООС зазначили, що в разі провокацій і наступальних дій з боку російських найманців, українські військові готові дати відсіч.

Також планується залучити іноземних журналістів для об’єктивного інформування про подію під час режиму припинення вогню.

З метою об’єктивного інформування українського суспільства і світової спільноти про поточну ситуацію в Донецькій і Луганській областях на різних ділянках лінії розмежування, передбачена робота кореспондентів і знімальних груп вітчизняних і закордонних ЗМІ”, – зазначають у прес-центрі.

Читайте також: Волонтер та доброволець про першу зустріч з президентом Зеленським наживо.

Читайте також:МЗС України погрожує вийти з мінських угод, якщо не побачить прогресу