Суспільство
27 липня 2020
Гарні новини
Вдаримо позитивом по сірих буднях!
news-image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Відтепер зношений одяг і взуття можна відправити на екологічну утилізацію поштою

Громадська організація «Україна без сміття» починає приймати зношений одяг та взуття поштою, а також кожного робочого дня − з вівторка по неділю. Ця опція платна, оскільки включає в себе роботу по прийому, досортуванню, логістиці та відповідальній утилізації високотемпературним спаленням на підприємстві Тарком, що також коштує грошей. Вартість послуги − 250 гривень за пакет 120 літрів та вартість доставки. У Києві одяг також може забрати кур’єр «України без сміття». Прийматимуть старий одяг, м’які іграшки, взуття та сумки. Речі повинні бути чистими і сухими, а великі металеві деталі потрібно відкріпити. Також приймають речі, які непридатні для носіння. Речі можна буде здавати у робочий час − з 14:00 до 19:00. Здавати речі потрібно в окремі пакети, які можна взяти у консультантів.

Маск презентував ескіз тунелю під Лас-Вегасом

Засновник компанії The Boring Company Ілон Маск показав ескіз тунелю під Лас-Вегасом, який має допомогти місцевим мешканцям не витрачати зайвий час у заторах.
Ескізний проєкт він опублікував у Twitter. Планується, що новим тунелем пасажирів перевозитимуть електрокари Teslа, які зможуть розганятися до 250 км за годину. Газета Independent зазначає, що Маск заснував стартап The Boring Company ще у 2016 році, в якості «компанії для хоббі» через те, що він був незадоволений пробками у його рідному Лос-Анджелесі.

У Житомирі запрацювала «Літня бібліотека» просто неба

У Житомирі в умовах карантину пропонують безпечний відпочинок для житомирян і гостей міста та запрошують відвідати “Літню бібліотеку”. Проєкт реалізується вже другий рік поспіль з метою популяризації книги та читання, здорового способу життя, змістовного і пізнавального дозвілля та відпочинку всієї родини в Гідропарку.

Telegram запустив функцію відеодзвінків

Месенджер Telegram запустив функцію відеодзвінків в режимі тестування Користувачі iOS вже можуть нею скористатися. Видання дає інструкцію, як включити відеодзвінки. Для початку потрібно завантажити з App Store останню версію месенджера. Потім потрібно десять разів натиснути на значок налаштувань в додатку, щоб відкрити Debug-меню, в якому активувати Experimental Feature (Експериментальні функції). Після цього треба зайти в профіль, "потягнути аватарку" і скористатися функцією. При цьому необхідно, щоб співрозмовник виконав такі ж дії, інакше додзвонитися по відеозв'язку не вийде.

Змінити місце голосування на виборах тепер можна без документів

Центральна виборча комісія спростила процедуру зміни місця голосування. Так, виборцям більше не потрібно надавати документальне підтвердження фактичного місця проживання. У заяві про зміну місця голосування тепер треба вказати лише адресу житла, за якою виборець проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою. Також ЦВК опублікувала відео з роз'ясненнями, як можна змінити місце голосування онлайн за допомогою електронного підпису. Зробити це можна до 10 вересня.

Україна візьме участь в дитячому Євробаченні-2020

У 2020 році Україна візьме участь в дитячому Євробаченні-2020 року, яке відбудеться 29 листопада в Польщі. В цьому році Громадський мовник приєднається до дитячого пісенного конкурсу Євробачення-2020 року, який відбудеться 29 листопада у Варшаві (Польща). Уже в серпні Громадське оголосить національний відбір для участі України в конкурсі". Гасло конкурсу в 2020 році - "Зруш світ" (Move the World) - покликаний нагадати про силу єдності.

Також повідомляли, що в аеропорту «Бориспіль» подорожуючі можуть пред’являти цифрові версії паспорта громадянина України або біометричний закордонний паспорт через додаток «Дія» замість звичайного.

Зазначимо, що ветерани АТО можуть безкоштовно навчатись на магістерських програмах у 4 престижних вишах.

Нагадаємо, на горі Піп Іван розпочалися реставраційні та будівельні роботи в обсерваторії. Навколо зруйнованої метеовежі вже встановили риштування.

Читайте також:Український кінопроєкт отримав фінансування від чеського кінофонду