Суспільство
27 липня 2020
У Microsoft дослідили, як може змінити компанію робота з дому
Дослідження проводили серед працівників здебільшого американського офісу Microsoft 365.
news-image
Автори дослідження хотіли з’ясувати, чи справді пандемія негативно вплинула на роботу.

У Microsoft проаналізували, як віддалена робота змінила їхню компанію та працівників. Компанія дійшла кількох важливих висновків, повідомляється у блозі компанії.

Дослідники даних, інженери та консультанти з ефективного управління компанії хотіли з’ясувати, чи справді через віддалену роботу під час пандемії команди перестали спілкуватись, а працівники досягли вигорання. Дослідження проводили серед працівників здебільшого американського офісу Microsoft 365, щоденні показники роботи яких вимірювали за допомогою Workplace Analytics, а настрої досліджуючи шляхом анонімних опитувань.

Автори дослідження прийшли висновків, що люди в середньому працювали на 4 години у тиждень довше, ніж зазвичай. І знайшли тому ймовірне пояснення: 

Працівники сказали, що вони викроювали трохи часу, аби доглянути за дітьми, подихати свіжим повітрям, зайнятись спортом чи вигуляти собаку. Враховуючи ці перерви, люди скоріше за все починали працювати раніше і закінчували пізніше».

Ось ще кілька важливих висновків.

Змінилась тривалість нарад.

У той час як загалом щотижневих зустрічей на 10% побільшало (працівники не могли більше наздоганяти одне одного в коридорі, чи переговорити якісь дрібні питання за кавою), ці ж зустрічі стали коротшими за тривалістю. Працівники провели на 22% більше 30-хвилинних нарад, та на 11% менше тих, які тривали понад годину.

Це здивувало дослідників, оскільки протягом останніх десятирічь наради, навпаки, ставали довшими. І недавні дослідження доводили, що це має негативний ефект на продуктивність та настрій працівників.

Менеджери виснажились, але врятували співробітників.

У березні менеджери відправили своїм командам на 115% більше повідомлень, а також на 50% більше – для окремих працівників. Тривалість дзвінків у Microsoft Teams також подвоїлась. Втім, це виявилось позитивною зміною, тому що спілкуючись з керівництвом більше, працівники змогли краще розставити пріоритети та бути ефективнішими в роботі. У свою чергу менеджери зізнались, що в такий спосіб вони більше зрозуміли своїх працівників.

Робочі ритми змінились.

Якщо раніше наради проводились між 8 та 11 ранку, то тепер працівники «зустрічались» між 15 та 18 дня. А замість бути найбільш активними в обід – активізувались під вечір. Дослідники зафіксували, що кількість повідомлень, якими обмінювались працівники по роботі, на 52% зросла у період між 18 та 24-ою вечора.

Розмитим також став баланс між життям і роботою. Якщо до пандемії 10% працівників здебільшого могли зв’язатись з колегами по роботі під час вихідних не більш ніж на 10 хвилин, то за місяць цей час збільшився утричі.

Працівники почали більше спілкуватись між собою.

У той час як люди більше не могли спілкуватись одне між одним мимоволі (проходячи повз чийсь стіл, зустрівшись на кухні), вони знайшли нові способи комунікації. Наприклад, влаштовували собі віртуальні групові обіди, знайомили одне одного онлайн з домашніми улюбленцями.

Кількість таких соціальних зустрічей виросла на 10%. У той час як запланованих робочих зустрічей, тет-а-тет між працівниками, збільшилось на 18%. Деякі робочі групи навіть більше здружились між собою.

Цікаво, що у китайському офісі Microsoft, який уже частково повернувся працювати офлайн, більшість набутих під час пандемії звичок збереглись. Працівники все ще пишуть одне одному багато повідомлень, а робочі тижні тривають довше.

Автори дослідження вважають, що їхні знахідки можуть допомогти у розвитку стійкості компаній до викликів на кшталт пандемії у майбутньому.

Зазначимо, більше 80% працівників хочуть перейти на віддалену роботу після скасування карантину.

Раніше науковці розповіли, як робота з дому впливає на людину.

Читайте також:На Волині робітники заробляють на зборі полуниці до 1500 гривень на день