Суспільство
27 липня 2020
Чи може алкоголізм передаватися у спадок
Алкоголізм завдає великої шкоди організму
news-image

Алкоголізм - одна з найпоширеніших проблем сучасного суспільства. Це захворювання має не лише медичні і соціальні, але і психологічні наслідки. На своїй сторінці в Instagram лікар-нарколог Тимур Мамедов розповів, чи може алкоголізм передаватися генетично, пише «Є!».

Спеціаліст зазначив, що думки на цю тему розходитися. Одні вчені стверджують, що дитина, народжена в сім'ї алкоголіків, повторить їх долю, тому що залежність від спиртного закладена у неї в генах. Інші ж вважають, що алкоголізм є скоріше проблемою, а не захворюванням, тому виховання і оточення може вплинути на дитину таким чином, що вона обере інший шлях.

І тим не менш, доведено, що сам алкоголізм у спадок не передається лише схильність до нього. Тобто, дитина батьків-алкоголіків швидше піддасться залежності, якщо буде вживати спиртні напої. В даному випадку, захворювання буде швидко прогресувати і медична допомога потрібна буде на ранній стадії. А все справа в тому, що дитина виховувалася в сім'ї, де дорослі завжди пили алкоголь і можливо залучали до нього й дітей. Виховуючись у такому оточенні, дитина копіює манери та поведінку своїх батьків, тому ризик алкогольної залежності у неї стрімко підвищується.

Також читайте: Голова буде боліти довго: найнебезпечніші алкогольні поєднання

Читайте також:П'яний водій вбив цілу сім'ю