Світ
28 липня 2020
Кулеба закликав не вигадувати нових обмежень між державами через коронавірус
Дмитро Кулеба наголошує, що в умовах пандемії коронавірусної інфекції не треба вигадувати нові обмеження між державами.
news-image

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголошує, що в умовах пандемії коронавірусної інфекції не треба вигадувати нові обмеження між державами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав у Любліні (Польща) на спільній прес-конференції з міністрами закордонних справ Польщі Яцеком Чапутовичем і Литви Лінасом Лінкявічюсом.

Щодо COVID-19, то ми, дійсно, постійно взаємодіємо один з одним. Ми готуємося до другої хвилі. Скільки б цих хвиль не було - дуже важливо зосереджуватися не лише на боротьбі з COVID, але і на боротьбі за наші економіки, за бізнеси наших країн та за міжлюдські контакти", - сказав міністр.

На його думку, потрібно зрозуміти, що коронавірус може прийти надовго.

І замість того, щоби вигадувати нові обмеження - ми маємо постійно думати над тим, яким чином нам допомогти нашим підприємцям, нашим громадянам жити і розвиватися в умовах коронавірусу. Це дуже важливо. Ми не повинні дозволити коронавірусу вбити наші міжлюдські контакти і наші економіки", - заявив Кулеба.

До речі, ЄС залишить закритими кордони ще на два тижні і скоротить «безпечний» список. ЄС схиляється до скорочення списку з 13 держав, зокрема, до виключення Канади, Китаю, Японії і Південної Кореї.

Як ми писали, Німеччина тестуватиме туристів на COVID-19, а в Болгарію - тільки з негативним результатом ПЛР-тесту.

Стало відомо, що національна комісія з охорони здоров’я Китаю заявила про 61 новий випадок коронавірусу за минулу добу, що є найвищим показником у країні з 14 квітня.

До речі, в Англії носіння маски стало обов’язковим в магазинах, банках і на вокзалах. Громадяни повинні вдягати тканинні маски або бандани при покупці їжі і пиття на винос.