Війна
29 липня 2020
Осман Пашаєв «Смерть трирічної дитини в червоній футболці стала докором всьому цивілізованому світу, що виражав чергову стурбованість сотням тисяч смертей і мільйонам людей, які втратили все ...»
Історія трирічного Муси Сулейманова нагадала журналісту трагедію п'ятирічної давності
news-image

Український і кримськотатарський тележурналіст Пашаєв Осман провів паралель між двома історіями з трагічним кінцем. 

Журналіст на своїй сторінці в фейсбук написав, що історія трирічного Муси Сулейманова нагадала йому трагедію п'ятирічної давності.

На Егейське узбережжя Туреччини викинуло тіло трирічного сирійця Айла Курди. Сім'я Курди бігла від сирійської війни і намагалася на надувному човні дістатися до грецького острова. Вижив тільки батько, в морі загинули дружина і двоє дітей.

Смерть трирічної дитини в червоній футболці стала докором всьому цивілізованому світу, що виражав чергову стурбованість сотням тисяч смертей і мільйонам людей, які втратили все ... Трирічний Муса загинув в дренажній ямі під Сімферополем.

В інтернеті не буде розбурхуючих картинок. У цій історії немає сирійської динаміки: війна, втеча, море ...", - написав Осман Пашаєв. 

Чоловік зазначає, що у тридцятирічної жінки в Криму, що залишилася з трьома неповнолітніми дітьми і двома літніми батьками, чоловіка якої півтора року тримають в заручниках в окупаційній в'язниці після облав на цивільних журналістів і активістів, немає світової медіа сцени.

Повільну окупацію не висвітлює Рейтер і Ассошиейтед прес. В сіру зону зрідка потрапляють міжнародні журналісти. Смерть Муси Сулейманова не надихає pinterest. Давньогрецьким трагедіям потрібен був автор, "новогрецьким" - дистрибуція.", - пише журналіст. 

Тіло зниклого 24 липня трирічного Муси Сулейманова знайшли в зливний ямі поруч з будинком. Офіційно цю інформацію підтвердило підконтрольне Кремлю МНС Криму.

В окупованому Криму пройшов похорон загиблого 26 липня 3-річного Муси Сулейманова - сина політв'язня Руслана Сулейманова. Батька хлопчика, що утримується в сімферопольському СІЗО, на похороні не було. 

Читайте також:Джамала розповіла, як її родину виселили з Криму 18 травня 1944 року