Війна
29 липня 2020
Поблизу Шумів окупанти стріляли із гранатомета - штаб
Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали.
news-image
Станом на 17.45 28 липня російські окупаційні війська здійснили 1 постріл у бік Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Шуми.

Про це у Facebook повідомляє пресцентр штабу ООС

Від початку поточної доби зафіксовано один постріл з підствольного гранатомета з боку збройних формувань Російської Федерації. Цей факт мав місце поблизу населеного пункту Шуми", - зазначається у повідомленні.

Втрат внаслідок ворожого пострілу немає.

Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали.

Як повідомляли, з 27 липня на Донбасі встановлюється режим повного та всеосяжного припинення вогню. Про це домовилася Тристороння контактна група під час засідання у форматі відеоконференції, яке відбулося 22 липня.

Нагадаємо, що на Донбасі з 27 липня набуло чинності чергове перемир’я, проте бойовики порушили режим припинення вогню вже через півгодини після його початку.

Зазначимо, окупанти у понеділок, 27 липня, порушили режим тиші на Донбасі, незважаючи на домовленості про припинення вогню. Про це сказав на брифінгу командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко.

Як стало відомо, бойовики на Донбасі вбили українського медика – під час евакуації загиблого та пораненого. Окупанти відкрили вогонь на ураження зі стрілецької зброї.

Також ми повідомляли, що окупанти застосовують міномети, гранатомети та ПТРК, поранені семеро військових. Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню.

Читайте також:Пєсков зазначив, що Росія не може ручатися за дотримання режиму тиші на Донбасі