Війна
29 липня 2020
Віцепрем'єр Резніков заявив, що тимчасово очолюватиме Мінські переговори щодо Донбасу замість Кучми
До указу про зміну складу делегації Леонід Кучма офіційно залишається главою української делегації. А нового очільника делегації має призначити Володимир Зеленський.
news-image

Віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та перший заступник глави української делегації в ТКГОлексій Резніков заявив, що тимчасово буде виконувати обов'язки очільника делегації після того, як Леонід Кучма вирішив припинити свою діяльність у переговорах у Мінську.

Про це віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив під час онлайн-конференції «Мінський процес: поступовий успіх або політичний глухий кут».

Сьогодні я є першим заступником глави делегації, тому формально поки я буду певний час керувати цими процесами. Але я хочу звернути увагу, що дочекаймося указу президента Зеленського, тому що саме указом вносяться зміни до делегації», — зазначив Резніков.

Він додав, що до указу про зміну складу делегації Леонід Кучма офіційно залишається главою української делегації. А нового очільника делегації має призначити Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 28 липня стало відомо, що голова української делегації у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма більше не братиме участь у переговорах в Мінську.

Президент України в 1994-2005 роках Леонід Кучма вдруге очолив українську делегацію в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі 3-го червня 2019 року.

5 травня 2020 року президент України Володимир Зеленський затвердив новий склад делегації, що представлятиме Україну у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Після виходу Кучми з делегації там залишаться:

перший заступник глави делегації — віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков;

заступник глави делегації — голова комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, народний депутат України Олександр Мережко;

представник України в робочій підгрупі з соціально-економічних питань — заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Юлія Свириденко;

представник України в робочій підгрупі з політичних питань — голова комітету Верховної Ради України з питань правової політики, народний депутат України Андрій Костін;

представник України в робочій підгрупі з безпекових питань — заступник міністра оборони України Олександр Поліщук;

представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань — голова комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат України Галина Третьякова.

Крім того, до засідань ТКГ долучилися журналісти Сергій Гармаш і Денис Казанський, які у 2014 році були змушені виїхати з Донецька. Вони беруть участь як представники тимчасово окупованих територій Донецької та Луганського областей.

Раніше повідомляли: Кучму визнали кращим президентом України: без професійної команди не було б успіху.

Також радимо почитати велике інтерв'ю Анни Скороход. Ти/Ви з Сергієм Савінцевим.

Читайте також:Повне та всеосяжне припинення вогню (інфографіка)