Світ
29 липня 2020
Понад 1000 українських митців здобули стипендії від ЄС
Культурні інституції майже з усіх регіонів України отримали фінансову підтримку для нових захопливих проєктів.
news-image

Більш як тисяча українських митців та представників креативної індустрії отримали фінансову підтримку від ЄС за програмою House of Europe («Дім Європи») на загальну суму понад 800 тисяч євро.

Про це повідомляється на сторінці Представництва ЄС в Україні у Facebook.

Культурні інституції майже з усіх регіонів України отримали фінансову підтримку для нових захопливих проєктів або просто для пристосування своєї роботи до нових реалій. Більше 1000 митців, підприємців креативної індустрії та фахівців культури отримали індивідуальні разові стипендії для полегшення наслідків кризи для себе і своїх сімей”, – зазначив посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

У представництві ЄС нагадали, що для підтримки боротьби України з пандемією COVID-19 Євросоюз та програма House of Europe запровадили спеціальний пакет грантів на суму 800 тисяч євро.

Довідка

House of Europe (“Дім Європи”) — програма, що фінансується Європейським Союзом, створена з метою підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС.

Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю.

Зазначимо, що ветерани АТО можуть безкоштовно навчатись у 4 престижних вишах.

Нагадаємо, у МОН повідомили, в яких регіонах діти зможуть піти до школи з вересня. Діти зможуть піти до школи 1 вересня, якщо регіон не потрапляє до "червоної зони" у новому адаптивному карантині.

Як ми писали, в Україні планують відкрити школи з 1 вересня в звичайному режимі. В Україні школи запрацюють за новими правилами: що зміниться.

Читайте також:Уряд підготував неприємний сюрприз абітурієнтам, які планують вступати до навчальних закладів на контракт